Foto: DELFI Aculiecinieks



Vismaz viens ugunsdzēsējs – glābējs saņēmis disciplinārsodu – rājienu par to, ka pēc Zolitūdes traģēdijas kritiski izteicies par Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) gatavību šādām nelaimēm, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums „Panorāma".

Kā paziņojumā medijiem pirmdien norādījusi Latvijas iekšlietu darbinieku arodbiedrība, pēc traģēdijas upuriem veltītā klusuma brīža "Kurzemes TV" žurnāliste uzklausījusi glābēja Jāņa Seņkāna viedokli par pārdzīvoto traģēdiju.

Seņkāns teicis, ka Liepājas ugunsdzēsēji bija gatavi doties palīgā Rīgas kolēģiem. Viņš pieļāvis, ka tad, ja "kaut kas tāds notiktu Liepājā, iespējams "mēs saviem spēkiem nebūtu tam gatavi", minot problēmas ar tehniku un cilvēku resursiem. Šie Seņkāna izteicieni kļuvuši par pamatu dienesta disciplinārlietas ierosināšanai pret viņu. Seņkānam tika piemērots viens no smagākajiem soda mēriem - rājiens.

Savukārt VUGD pārstāve Inga Vetere LTV atzina, ka šādi izteikumi var raisīt liepājnieku satraukumu. Tāpat tie ir maldinoši, jo tikai Liepājas VUGD nodaļa ar šāda mēroga traģēdiju viena pati netiktu galā, taču šādos gadījumos tiekot iesaistīti papildspēki.

Viņa atgādina, ka arī Zolitūdes traģēdijā glābšanas darbos iesaistījušies glābēji ne tikai no Rīgas, bet arī no citām vietām.

Tāpat Vetere LTV atzina, ka VUGD sākta arī dienesta pārbaude par kāda glābēja izteikumiem Latgales pusē. VUGD skatījumā, tur kāds glābējs nepamatoti komentējis iemeslus, kāpēc Zolitūdes traģēdijas seku likvidēšanā nav iesaistītas vienības no Krievijas.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!