Starptautiskās lidostas "Rīga" interneta mājaslapas "uzlaušana" nevar apdraudēt lidojumu drošību, kā tas izskanējis presē, norāda lidostas preses sekretārs Andorijs Dārziņš.
Lidosta atzīst, ka tās mājaslapai var piekļūt hakeri, taču tādā veidā neesot iespējams ietekmēt lidojumu vadību, apdraudēt to drošību vai Latvijas valsts drošību. Īpaši tādēļ, ka ar lidojumu vadību nodarbojas VAS "Latvijas Gaisa satiksme".

Pēc Dārziņa teiktā, arī piekļūšana lidostas iekšējam tīklam jeb intranetam ļaunprātīgam hakerim neko nedotu, jo tajā nevar atrast ar drošību saistītu būtisku informāciju.

Piemēram, attiecībā uz pretterorisma rīcības plānu intranetā varētu būt tikai neliela daļa no kopējā pasākumu plāna, kas apraksta tikai lidostas standartizētās darbības. Šādos gadījumos galveno darbu veicot drošības iestādes.

Kā uzsvēra lidostas preses sekretārs, cilvēkiem mājaslapas problēmu dēļ nav jāsatraucas, savukārt plašsaziņas līdzekļos pieļāvuma formā izteiktie minējumi, ka piekļūšana lidostas informācijas sistēmai var radīt drošības problēmas, ir aplami.

Lidosta uzskata, ka izskanējušo informāciju pat nav vērts sīkāk komentēt. Dārziņš arī pauda viedokli, ka, publiskojot šādu informāciju, cilvēki tiek mudināti izmēģināt "uzlauzt" lidostas interneta lapu.

Viņš gan atzina, ka lidosta veiks pasākumus, lai palielinātu interneta lapas aizsardzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!