Foto: F64
Jautājumā par Latvijas okupācijas fakta atzīšanu ir jāatmet ultimāti, žurnālam "Sestdiena" norāda "Saskaņas centra" (SC) valdes priekšsēdētājs un Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Jautāts par vēstures jautājumiem un Latvijas okupācijas fakta atzīšanu, žurnālam SC pārstāvis uzsvēra, ka apvienība neļaus eksaminēt savus vēlētājus, un vēlas runāt par Latvijai traģiskām lietām tā, lai neciestu cilvēki, kuri ne pie kā nav vainīgi.

Pēc politiķa domām, ja okupācija tiktu atzīta, tas dotu iespējas iedarbināt deokupācijas mehānismus un par šī procesa upuriem kļūtu ļaudis, kuri nekādā veidā nav saistīti ar Staļina režīmu un tā asiņainajiem noziegumiem.

"Ja mēs varam vienoties par pagātnes definīciju, neaiztiekot šodienas cilvēkus, tad nav problēmu. Ir jāatmet ultimāti, mums nav pretenziju pret būtību, mums ir pretenzijas pret formu," okupācijas fakta neatzīšanu pamato Ušakovs.

Jau ziņots, ka šis jautājums SC lika šķēršļus, lai iekļautos valdībā pēc 10.Saeimas vēlēšanām, lai gan vēlēšanās politiskais spēks sasniedza otro labāko rezultātu. SC līdz šim nekad nav bijis pie varas un vienmēr darbojies opozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!