Foto: LETA

Šonedēļ Latvijas iedzīvotāju pastkastītēs, galvenokārt reģionos, nonāca bezmaksas avīze, kurā publicēti kritiski raksti par partiju "Vienotība" un tās pārstāvjiem.

Masu informācijas līdzekļa "Vienotība, pietiek!" tirāža ir 960 000 eksemplāru, bet tā izdevējs ir SIA "FOX Communications", kura īpašnieks ir žurnālista Lato Lapsas brālis - Endo Lapsa.

Izdevumā ir izmantoti vairāki raksti, kuri iepriekš publicēti arī portālā "pietiek.com", kā arī norādīta saite uz šo izdevumu.

Žurnālists Lato Lapsa nevēlējās sīkāk komentēt jautājumu par šādu avīzi, norādot, ka rīt, 6.martā, plkst.12 notiks preses konference, kurā arī tiks sniegta visa informācija.

Pagaidām ir reģistrēti vēl trīs masu informācijas līdzekļi - par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, "Saskaņas centru" un Reformu partiju, proti, masu informācijas līdzekļi ar nosaukumiem "Nacionāļi, pietiek!", "Reformisti, pietiek!" un "Saskaņieši, pietiek!".

Taujāts, kāpēc nav reģistrēts līdzīgs masu informācijas līdzeklis par Zaļo un zemnieku savienību, Lapsa norādīja, ka licence šādam izdevumam vēl top.

Tikmēr viena no "pietiek.com" līdzīpašniecēm žurnāliste Agnese Margēviča, kuras raksti arī izmantoti avīzē, uzsver, ka nav saistīta ar šo izdevumu un arī nezināja, ka tādu plānots veidot.

"Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars to vērtē kā "negatīvisma" kampaņu, kurā "pērkamas propagandas labākajās tradīcijās tiek nomelnota "Vienotība" un tās cilvēki". "Mēs redzam, ka cīņa par uzvaru pašvaldību vēlēšanās Rīgā un visā Latvijā notiks ar negodprātīgām metodēm, un aicinām cilvēkus domāt un vērtēt, kam un kāpēc ir izdevīga tik agresīvi apmelojoša kampaņa," piebilst Kampars.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) preses sekretārs Andris Vitenburgs informēja, ka šobrīd saistībā ar minēto materiālu KNAB ir uzsākta resoriskā pārbaude par aģitācijas ierobežojumu ievērošanu. Pēc sākotnējās informācijas izvērtēšanas tiks izlemts jautājums par turpmāko rīcību.

Kā informē avīzes izdevēji, preses konference notiks rīt plkst.12 viesnīcas "Reval Rīdzene Hotel Rīga" zālē "Viesturs".

Ielūgums uz preses konferenci nosūtīts arī KNAB vadībai, norādīts izdevēju paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!