Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 18. martā, Latvijas transportlīdzekļu reģistrā iekļauts visjaudīgākais un visdinamiskākais "Rolls-Royce" automobilis markas vēsturē – jaunā "Wraith" kupeja, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija. Latvijā reģistrētais jaunais "Rolls-Royce Wraith" ir krāsots tumši brūna un pelēka toņa kombinācijā.

"Rolls-Royce Wraith" izgatavots uz "Ghost" sedana bāzes. 5,3 metrus garās un 2,3 tonnas smagās kupejas balstiekārtai salīdzinājumā ar sedanu ir sportiskāks regulējums, tādējādi samazinot virsbūves sānsveres, braucot līkumā. Arī stūres sistēmai ir citāds regulējums, kas pielāgots azartiskākai braukšanai. Tāpat spēkrats ieguvis spēcīgākas bremzes.

Šīs britu luksusa markas kupeja aprīkota ar jau pazīstamo 6,6-litru V12 dzinēju, tomēr atšķirībā no sedana tā jauda palielināta līdz 633 zirgspēkiem (+70 ZS), bet griezes moments – līdz 800 ņūtonmetriem (+20 Nm). Līdz 100 km/h markas vēsturē visdinamiskākais modelis paātrinās 4,6 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Motors sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu "ZF", turklāt tās elektroniskā vadība strādā pārī ar navigācijas sistēmu, tādējādi ļaujot laicīgi izvēlēties transmisijas pārnesumu atbilstoši priekšā esošā ceļa apstākļiem. Piemēram, pirms virāžas vai tās laikā pārnesumkārba pastāvīgi uzturēs augstāku pārnesumu.

Kā jau luksusa automobilis, tas ir ļoti bagātīgi aprīkojams. "Rolls-Royce Wraith" pieejams ar 18 skaļruņu, 1300 vatu jaudīgu audio sistēmu, 20 GB cieto disku, aktīvo kruīza kontroli, video novērošanas sistēmu pa virsbūves perimetru, projekcijas ekrānu, adaptīvajiem priekšējiem lukturiem, nakts redzamības sistēmu, kā arī 1340 diodēm griestu apšuvumā, kas imitē zvaigžņotas debesis.

"Rolls-Royce Wraith" tika prezentēts 2013. gada pavasarī Ženēvas autoizstādē un tirdzniecībā nonāca pērnā gada rudenī. Tā cena ir no aptuveni 250 tūkstošiem eiro, tomēr atkarībā no papildus aprīkojuma tā kopējā cena var sasniegt pat 400 tūkstošus eiro.

Šis ir pirmais jaunā "Rolls-Royce Wraith" modeļa eksemplārs Latvijā, transportlīdzekļu reģistrā pievienojoties diviem vēsturiskajiem "Wraith" – 1939. un 1952. gada izlaiduma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!