Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 12. jūlijā, Latvijā reģistrēts viens no 150 saražotajiem ekskluzīvajiem superauto "Aston Martin V12 Zagato", liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija. Sarkanās krāsas britu spēkrats papildinās kādas ģimenes autoparku, kurā pērn pievienojās arī miljonu latu vērtais "Aston Martin One-77" superauto.

"Aston Martin V12 Zagato" tika izstrādāts par godu "Aston Martin" 50 gadu senajai sadarbībai ar itāliešu inženierijas un dizaina kompāniju "Zagato". Automobilim ir oriģināla dizaina alumīnija virsbūve, kā paneļi izgatavoti ar roku darbu.

Ekskluzīvais superauto izgatavots uz "V12 Vantage" modeļa bāzes un ir aprīkots ar sešlitru V12 atmosfērisko benzīna motoru, kas attīsta 517 zirgspēku jaudu un 570 ņūtonmetru griezes momentu, un sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās 4,2 sekundēs un maksimāli sasniedz 305 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš ir 16,4 litri benzīna uz 100 km.

"Aston Martin V12 Zagato" izgatavots 150 eksemplāru ierobežotā sērijā un 2011. gadā tas ieguva balvu par labāko dizainu ikgadējā prestižajā konkursā "Concorso d'Eleganza Villa d'Este". Automobilis startējis arī sacīkstēs, tomēr "Aston Martin" rūpnīcas komandas pilotiem ar šo spēkratu uzvaras gūt tā arī neizdevās.

"Aston Martin V12 Zagato" cena ir 330 tūkstoš sterliņu mārciņas (268 tūkstoši latu), neieskaitot nodokļus. Tirdzniecībā automobilis nonāca 2012. gada otrajā pusē, un šobrīd visi tā eksemplāri jau ir realizēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!