Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Opel" oficiāli atklājusi savu vismazāko modeli – piecdurvju hečbeku "Karl". Automobilis nosaukts par godu vienam no šī vācu autoražotāja dibinātāja Adama Opeļa dēliem. Savuārt Lielbritānijas tirgū šis modelis tiks piedāvāts ar "Vauxhall Viva" nosaukumu. Gaidāms, ka plašākai sabiedrībai "Opel Karl" pirmo reizi tiks parādīts pavasarī notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Opel Karl" kopgarums ir 3 680 milimetri, tādējādi tas ir mazāks ne tikai par "Corsa", bet arī "Adam". Jaunais modelis izgatavots uz koncerna "General Motors" jaunās globālās platformas. Kā apgalvo ražotājs, "Opel Karl" salonā varēšot sasēsties pieci cilvēki, ieskaitot autovadītāju.

Sākotnēji "Opel Karl" tirgū būs pieejams tikai ar viena litra trīscilindru benzīna motoru "Ecotec", kas attīsta 75 zirgspēku jaudu. Dzinējs sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. 900 kilogramu smagā "Opel Karl" diznamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti.

Par papildus samaksu automobilim būs pieejama multimediju sistēma "IntelliLink", uz kā ekrāna var attēlot arī aplikāciju saturu no "Android" un "iOS" viedierīcēm. Tāpat aprīkojumā pieejama priekšējo sēdekļu un stūresrata apsilde, miglas lukturi, kruīza kontrole, novietnes sensori, "aklās zonas" indikatori u.c. ierīces.

Eiropā "Opel Karl" maksās no 10 tūkstošiem eiro un tirgū tas konkurēs ar "Volkswagen up!", "Kia Picanto", "Hyundai i10" un "Fiat Panda".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!