Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Peugeot" publicējusi attēlus un video ar jaunās, jau otrās paaudzes "i-Cockpit" interjeru, kas debitēs nākamās paaudzes "Peugeot 3008" apvidus automobilī. Pirmās paaudzes "i-Cockpit" debitēja 2013. gadā "Peugeot 308" hečbekā.

Jaunajā "i-Cockpit" interjerā franču autoražotājs saglabājis līdzšinējo koncepciju. Arī šajā gadījumā mērinstrumentu panelis ir novietots augstāk nekā parasti, bet stūresrats ir novietots par diviem milimetriem augstāk un nolīdzināta mala tam ir nevis vairs apakšdaļā, bet gan augšdaļā. Šādas izmaiņas esot ieviestas, jo "Peugeot 308" īpašnieki esot sūkstījušies, ka stūresrats daļēji aizsedz mērinstrumentu paneli.

Turpmāk "Peugeot" mērinstrumentu panelis būs viscaur digitāls un būtībā ir 12,3 collu ekrāns, kurā tiek attēlota dažāda informācija, tostarp "TomTom" trīsdimensiju navigācijas karte. Savukārt multimediju sistēmas ekrāns ir ar astoņu collu diagonāli un ir skārienjutīgs. Turklāt šī sistēma atbalsta ne tikai "MirrorLink", bet arī "Android Auto" un "Apple CarPlay".

Vēl "i-Cockpit" interjerā būs pieejama dekoratīvais apgaismojums ar diviem darbības režīmiem (sportiskās gaisotnes "Boost" un nomierinošo "Relax"). Savukārt sēdekļiem būs pieejama masāžas funkcija, bet klimata kontrolei – gaisa aromatizētājs.

"Peugeot" pagaidām oficiāli neatklāj, kurā modelī debitēs jaunais "i-Cockpit" salons, tomēr, visticamāk, tas būs jaunās paaudzes "3008" apvidnieks, kas pirmo reizi tiks parādīts jau šāgada maija beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!