Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Peugeot" publicējusi attēlus ar modernizēto "2008" modeli. Atjauninātais apvidus automobilis plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē. Baltijas valstīs modernizētais "Peugeot 2008" nonāks vasarā.

"Access", "Active" un "Allure" aprīkojuma līmeņi ir papildināti ar "GT Line". Šis pieprasītais dizains bija ļoti populārs jau "Peugeot" standarta modeļiem "308" un "508", ar sarkani melno krāsu gammu izceļot sportisko un eleganto līniju. Savukārt melnās hromētās detaļas ir aizvietotas ar melniem dizaina elementiem, pastiprinot kopējo sportisko iespaidu.

Joprojām kompaktajam apvidniekam tiks piedāvāta vilkmes kontroles sistēma "Grip Control" pieciem dažādiem braukšanas režīmiem.

Lai autovadītājs savu tālruni varētu pieslēgt septiņu collu ekrānam, "Peugeot 2008" tagad ir uz "Mirrorlink" un "Apple Carplay" tehnoloģijām pamatota "Mirror Screen" sistēma, kas paplašina multimediju sistēmas funkcionalitāti. Turklāt "Peugeot 2008" aprīkojumā ir atpakaļskata kamera un "Park Assist" stāvvietā novietošanas sistēma.

Drošību pastiprina "Active City Brake" sistēma, kas ar lāzera palīdzību automobiļa priekšā nosaka iespējamos sadursmes draudus pilsētas satiksmes apstākļos un nepieciešamības gadījumā automātiski iedarbina bremzes vai pat apstādina automobili.

Visām "Peugeot 2008" versijām ir dzinēji, kas atbilst "Euro 6" izmešu standartam. Automobilim pieejams trīscilindru 1,2 l benzīna motori ar 82 līdz 130 ZS jaudu. Pieejama arī piecu un sešu pakāpju manuālā pārnesumkārba kā arī sešu automātiskā pārnesumkārba. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš tiem ir 4,4 – 4,9 l/100 km.

Kas attiecas uz dīzeļmotoriem, tad pieejami "Euro 6" standartiem atbilstošs 1,6 l agregāts ar 75, 100 vai 120 ZS jaudu, kuru CO2 emisijas līmenis nepārsniedz 100 g/km un degvielas patēriņš saglabājas 3,6 – 3,7 l/100 km robežās. Salīdzinot ar "Euro 5" motoriem, degvielas patēriņš un CO2 daudzums izmešos ir samazinājies līdz 4%.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!