Pasaules motokrosa čempionāta Francijas "Grand Prix" posmā latviešu motobraucējs Matīss Karro MX1 klasē divu braucienu summā izcīnīja 22. vietu, sūdzoties par sāpošo roku.

Pirmajā braucienā Matīss finišēja 21. vietā, lai arī pašā sākumā sportists bija pēdējais. Otrajā braucienā tika uzrādīts 19. rezultāts, kas divu braucienu summā deva 22. vietu.

"Sacensības notika trasē, kas man nav no tām mīļākajām. Uz starta bez ierastajiem pasaules čempionāta dalībniekiem izgāja daudz vietējo sportistu, kuri šajā mājas trasē bija spēcīgi. Kvalifikācijā finišēju 23. vietā, taču kvalifikācijas beigās manam motociklam nestrādāja transponders (ierīce, kas fiksē laiku), tāpēc parādījās, ka finišēju 26. vietā. Taču tad vēl saņēmu desmit starta vietu sodu par dzeltenā karoga neievērošanu, kas mani atsvieda uz pēdējo vietu," kvalifikācijas notikumus atceras Matīss Karro.

"Pirmajā braucienā pēc starta izbraucu pats pēdējais. Nedaudz vēlāk vienā lēnā līkumā sanāca nokrist, kas konkurentiem ļāva atrauties. Nepadevos un ar sāpošu roku noķēru priekšā braucošos, līdz aizcīnījos līdz 21. vietai," par notikumiem sacīkstē stāsta latviešu braucējs. "Otrajā braucienā starts bija labāks, taču sāpes rokā - vēl lielākas. Vienā brīdī biju gatavs cīnīties ar sev priekšā esošajiem trīs braucējiem, taču tad no viņiem saņēmu kārtīgu akmeņu "dušu". Neilgi pēc tam sviedri satecēja briļļu iekšpusē un es neko vairs neredzēju. Biju spiests nomest brilles un samazināt ātrumu.

"Protams, gribējās uzrādīt labāku rezultātu, un tas arī bija izdarāms, taču iepriekšējā Anglijas posmā laikam par daudz samocīju un noslogoju roku, jo šoreiz bija spēcīgākas sāpes nekā pagājušajā nedēļā. Šonedēļ ar moci netrenēšos, bet strādāšu tikai pie fiziskās sagatavotības. Gribu, lai roka atpūšas un sadzīst līdz galam," saka Matīss.

Latvijas sportists pēc astoņiem pasaules čempionāta posmiem ar sakrātu 41 punktu ieņem 20. vietu kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!