Foto: Publicitātes foto

Latvijas motobraucējs Matīss Karro svētdien izcīnīja 16.vietu Bulgārijā notikušajā pasaules čempionāta motokrosā piektajā posmā prestižākajā MX1 klasē.

Pirmajā braucienā Karro ierindojās 13.vietā, tiekot pie astoņiem kopvērtējuma punktiem, bet otrajā braucienā latvietim tikai noslēdzošā 20.pozīcija un viens kopvērtējuma punkts.

Tikmēr vēl viens Latvijas sportists Augusts Justs pirmajā braucienā ieņēma 19.vietu, kas deva divus kopvērtējuma punktus, bet ar otrajā braucienā iegūto 16.vietu viņš iekrāja vēl piecus kopējās ieskaites punktus.

Tādējādi Karro ar deviņiem izcīnītiem punktiem posma kopvērtējumā ieņēma 16.vietu, bet Justs ar septiņiem punktiem ierindojās pozīciju zemāk.

Par posma uzvarētāju šoreiz kļuva Gotjē Polēns no Francijas, kurš spēja apsteigt slaveno itāli Antonio Kairoli.

Karro šis bija trešais pasaules čempionāta posms pēc plaukstas lūzuma izārstēšanas.

Jau vēstīts, ka kvalifikācijas sacensībās sestdien Karro ierindojās 12.vietā, bet Justs bija 18.ātrākais.

Tikmēr MX2 klases ieskaitē Latvijas pārstāvis Roberts Justs, kurš sestdien kvalifikācijā bija 20., sacīkstēs ieņēma attiecīgi 20. un 22.vietu, kas ar vienu ieskaites punktu posma kopvērtējumā ļāva ieņemt 24.pozīciju.

R.Justam tas bija pirmais iegūtais kopvērtējuma punkts šosezon.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem MX1 klasē Karro ar 38 punktiem ieņem 19.vietu, bet A.Justs seko 20.pozīcijā ar 33 punktiem. Cits Latvijas pārstāvis Ivo Šteinbergs ar vienu punktu ieņem 34.vietu.

Tikmēr MX2 klasē R.Justs ar vienu punktu atrodas 33.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!