Foto: PantherMedia/Scanpix
Šveiciešu neiroķirurģijas eksperti apšauba Grenobles slimnīcas speciālistu izvēlētās Mihaela Šūmahera ārstēšanas metodes, ziņo vietējie mediji.

Šveiciešu mediķi nav pārliecināti, vai Mihaelam Šūmaheram bija jāveic tās neiroķirurģiskās operācijas, kas vācu pilotam tika izdarītas pēc kritiena kalnos, jo tās var nodarīt vairāk ļauna nekā laba. Lai arī šīs operācijas ļauj samazināt spiedienu galvaskausa iekšienē, draud ar sarežģījumiem, norāda laikraksta "Tages Anzeiger", atsaucoties uz vienu no Ženēvas universitātes vadošajiem speciālistiem Bernhardu Valderu, kurš kopš 2007. gada vada Šveices mediķu darba pētījumu par līdzīgu traumu ārstēšanu.

Šveice ir viena no no vadošajām valstīm pasaulē šādu medicīnisku pētījumu ziņā.

Kā zināms, septiņkārtējais F-1 čempions Mihaels Šūmahers pagājušā gada nogalē, Mariboras kūrortā slēpojot krita un guva smagu galvas traumu. Viņš joprojām atrodas Grenobles slimnīcā, un pēc veiktās galvas operācijas Šūmaheram izraisīta mākslīgā koma. Mediķi ziņo, ka sportista stāvoklis ir stabils, taču joprojām kritisks, bet dzīvībai vairs briesmu neesot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!