Otro reizi 60 gadu pastāvēšanas laikā uz gadu tiks pārtraukts Lielbritānijas rallija čempionāts (BRC), vēsta vietējie mediji.

Šādu lēmumu Lielbritānijas Motoru sporta asociācija (MSA) pieņēmusi, izvērtējot rallija attīstības tendences valstī, tādējādi "izsakot neuzticību" pašreizējiem rallija čempionāta promoteriem, ziņo izdevums "Autosport". No 2016.gada šo seriālu rīkos pat MSA, apkopojot nākamgad veiktās dalībnieku aptaujas datus. Čempionāta rīkošana tiks uzticēta MSA piederošajam uzņēmumam "International Motor Sports Ltd", kas rīko Lielbritānijas posmu pasaules rallija čempionātā (WRC).

Dalībnieki uzsver, ka problēmas lielākoties ir saistītas ar pašreizējo čempionāta posmu rīkotājiem un viņu piedāvāto sacensību formātu. Tāpēc ekipāžas atsakās piedalīties valsts meistarsacīkstēs, daudziem arī nav finansiāli pieņemama prasība startēt ar R klases automašīnām, līdz ar to čempionāta "vērtība" un līmenis ir strauji pasliktinājies, noskaidroja portāls "Delfi".

BRC ir augstākā līmeņa rallija čempionāts valstī, tam seko Nacionālais asfalta rallija čempionāts un tā sauktais "National Forest Rally Championship". Tiek rīkoti arī reģionālie čempionāti, piemēram, Skotijā, Velsā un citos valsts reģionos. Tie pārsvarā ir vienas dienas sacensības ar salīdzinoši īsu ātrumposmu kilometrāžu, līdz 65 kilometriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!