Foto: Publicitātes foto

Divus gadus pēc Latvijas arī Igaunija ir iekļāvusies pasaules otrajā nozīmīgākajā rallija seriālā - Eiropas čempionātā (ERČ): šogad Otepes apkārtnē notiekošais "auto24 Rally Estonia" būs septītais šāgada Vecā kontinenta meistarsacīkšu posms.

Lai gan igauņu rallija piloti, sākot ar Marko Martinu, pasaules čempionātā (WRC) ir pamatīgi popularizējuši Igaunijas vārdu, augstāka līmeņa sacensības par nacionālo vai reģionālo ralliju Igaunija uzņems pirmoreiz. Un "Rally Estonia" sacensībām, kas jau iekarojušas savu vārdu Baltijas rallija sabiedrībā, būs jāpierāda Eiropai un pasaulei, ka mūsu ziemeļu kaimiņi ir ne tikai ātri braucēji, bet arī prot sarīkot labas sacīkstes.

""Rally Estonia" šogad notiks ceturto reizi," portālam "Delfi" stāsta rallija direktors, bijušais WRC pilots Urmo Āva. "Pirmajā gadā mums, organizatoru komandai, bija milzīgs entuziasms un maz pieredzes, bet šodien mēs jau zinām, kas un jā ir jādara. Taču jāatzīst, ka tagad sarīkot ralliju ir daudz grūtāk, jo Eiropas čempionāta posma organizēšana ir daudz sarežģītāka nekā parastam Igaunijas meistarsacīkšu posmam!"

Debijai ERČ igauņi gatavojas ar lielu atbildību, par trim galvenajiem aspektiem, kam visvairāk jāpievērš uzmanība, nosaucot drošību, sacensību sportisko pusi un finanses. "Igaunijas autosportam šis būs vēsturisks moments," norāda Āva. "Mums iespēja rīkot ERČ posmu, iespējams, ir augstākais, uz ko varam cerēt, tāpēc es esmu ļoti lepns, ka mēs esam šajā kalendārā un varam Eiropai parādīt sevi un savu sacīksti."

Uz jautājumu, vai igauņiem tomēr negribētos pakāpties augstāk un pretendēt uz WRC, jo ceļu tīkls un kvalitāte to atļauj, Āva atbild ar smaidu: "Sapņošana ir laba lieta!". "Grants ceļi patiešām mums nebūtu problēma, no tā viedokļa mēs varam sarīkot kaut vai trīs WRC rallijus! Taču labāk ir stāvēt ar abām kājām uz zemes, būt reālistiem un tieši tāpēc mēs ļoti priecājamies un novērtējam to, ka esam iekļuvuši ERČ kalendārā," saka rallija direktors. "Tieši šo nākotni mēs arī plānojam."

Līdzīgi kā Latvijas ERČ posma rīkotāji, arī igauņi līgumu ar "Eurosport Events" noslēguši uz vienu gadu, bet cer kalendārā palikt arī turpmāk. "Mūsu pieeja rallija rīkošanai ir mūsdienīga, moderna, un mēs esam gatavi strādāt!" saka Āva. "Tai pašā laikā neuzskatām pārējos ERČ rallijus par konkurentiem, bet gan partneriem, jo mēs tomēr visi esam "vienā laivā". Mēs ļoti priecāsimies, ja uz Igauniju atbrauks "Rally Liepāja" organizatori ar savām teltīm, plakātiem, bukletiem un reklamēs savu pasākumu. Mēs ļoti gaidām Latvijas līdzjutējus! Mums visiem kopā ir jāstrādā pie tā, lai čempionāts kļūtu interesantāks, atraktīvāks un tajā iesaistītos jauni cilvēki. Mūsu konkurenti ir nevis citi ralliji, bet citi sporta veidi!"

"auto24 Rally Estonia 2014" risināsies no 17. līdz 19.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!