Foto: QNIGAN.COM

Latvijas autosportists Reinis Nitišs no "MSE Olsbergs" komandas Pasaules rallijkrosa čempionāta Francijas posmā svētdien izcīnīja otro vietu, turpinot cīņu par čempiona titulu. Tikmēr Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē neveiksmes turpināja vajāt Jāni Baumani, kuram pacīnīties par vietu pusfinālā šoreiz patraucēja tiesnešu kļūda.

Atgādinām, ka pēc pirmās sacensību dienas Nitišs bija ceturtajā vietā, bet Baumanis pēc sadursmes bija 26.vietā.

Nitišs trešajā kvalifikācijas braucienā finišēja ceturtajā vietā, bet visā sērijā tas viņam deva devīto vietu. "Šis nebija mans labākais brauciens, pārāk daudz domāju kā noķert konkurentus, kas finišā rezultātu nedeva. Pamainīšu savu braukšanu, nākamo braucienu centīšos veikt tīri un, galvenais, ātri," pēc brauciena sacīja Nitišs.

Tomēr latvietis ceturtajā kvalifikācijas braucienā finišu sasniedza piektajā vietā, bet šajā kārtā starp visiem braucējiem viņš bija 11.ātrākais. Četru kvalifikāciju kopvērtējumā Nitišs bija ceturtajā vietā, kas pusfinālā deva pirmo starta rindu.

"Pirmajā līkumā izvēlējos nepareizu pozīciju - izbraucu trases ārmalā, kur sanestas smiltis, un zaudēju laiku. Galvenais, ka šobrīd esam pusfinālā. Svarīgākā sacensību daļa tikai sāksies," pirms pusfināla uzsvēra Nitišs.

Pusfinālā Nitišam bija jāsacenšas ar Peteru Solbergu, Žeromu Grosē-Žanīnu, komandas biedru Anreasu Bakerūdu, Kenu Bloku un Endiju Skotu. Nitišs pēc starta ierindojās otrajā pozīcijā aiz Solberga, tomēr latvietis nespēja apsteigt konkurentu un uzvarēt. Finišā pirmais Solbergs, otrais – Nitišs, trešais – Bloks. No otra pusfināla finālā iekļuva Pontuss Tīdemans, Timijs Hansens un Timurs Timerzjanovs.

Nitišs finālā startēja no otrās rindas, un pēc pirmajiem līkumiem izvirzījās otrajā vietā. Priekšā bija tikai Solbergs. Arī šoreiz latvietim pieredzējušo norvēģi apsteigt neizdevās, un finišs sasniegts otrajā vietā. Trešo vietu ieņēma zviedrs Timijs Hansens. Solbergam šī bija trešā uzvara šajā sezonā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Solbergs ir līderis ar 185 punktiem. Otrais ir Nitišs ar 157 punktiem, bet trijnieku noslēdz Tomijs Heikinens, kura kontā ir 146 punkti.

"Likās, ka esmu nedaudz ātrāks par Solbergu, bet viņam bija lielāka pieredze. Esmu zaudējis tikai pasaules rallija čempionam, tāpēc nav jābēdājas," pēc sacensībām sacīja emocijām bagātais Nitišs. "Komandas stratēģija bija laba, mēs visi labi pastrādājām. Esmu lepns par komandu, par savu ģimeni un par sevi."

Tikmēr "Super 1600" klasē Baumanis otro kvalifikāciju aizvadīja stabilā līderpozīcijā, līdz pēdējā aplī pieļāva kļūdu, finišējot otrais. Sērijā sasniegta 10. vieta, bet pēc trim kvalifikācijām – 22. pozīcija un vājas izredzes tikt pusfinālā.

Ceturtais kvalifikācijas brauciens Baumanim padevās lielisks - startā latviešu braucējam izdevās izvairīties no sadursmes un izvirzīties vadībā, ko noturēja līdz pat finišam. Brauciena kopvērtējumā tika uzrādīts otrais ātrākais laiks, kas būtu devis iespēju ielauzties pusfinālā un papildināt punktu krājumu čempionāta kopvērtējumā. Tomēr tiesneši šajā braucienā pārāk ātri parādīja finiša karogu par apli atpalikušam braucējam, līdz ar to tika noteikts pārbrauciens. Arī šoreiz Baumanis bija ļoti ātrs, un finišēja 2. vietā (sestais ātrākais laiks sērijas kopvērtējumā), tomēr ar to nebija pietiekami, un kvalifikācijas braucienu kopvērtējumā - 16. vieta. Tikmēr tiesnešu kļūda un pārbrauciens pusfinālā ļāva iekļūt diviem vietējiem braucējiem - Andrea Dubūram un Evanam Libneram,- kuri sākotnēji piedzīvoja avāriju un zaudēja ļoti daudz laika.

Neveiksmīgais starts Francijā Baumanim apgrūtinājis cīņu par godalgām čempionāta kopvērtējumā, tomēr braucējs ir apņēmības pilns atlikušajos divos posmos parādīt savu labāko sniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!