Foto: Publicitātes foto
Pasaules rallijkrosa čemoionāta viens no līderiem Reins Nitišs pierādījis savas braukšanas prasmes arī ar mauriņa traktoru, uzvarot zālespļāvēju sacensībās.

Lai pārbaudītu savu izveicību un precizitāti, sacensību dalībniekiem bija precīzi jāizbrauc līkloča veida trase, nepieskaroties trasē izvietotajiem konusiem. Motokrosists Dāvis Ivanovs un Reinis Nitišs kvalifikācijas braucienā uzrādīja labākos rezultātus un sacentās finālā. Tajā tika pārbaudīta prasme manevrēt ar mauriņa traktoru arī atpakaļgaitā. Lai arī braukšanā uz priekšu Dāvim veicās vislabāk, manevrēšana atpakaļgaitā sagādāja grūtības. Līdz ar to viņš ierindojās otrajā vietā.

Par ātrākā un precīzākā dalībnieka titulu braukšanā ar mauriņa traktoru sacentās arī mūziķis un liels autosporta mīļotājs Normunds Rutulis (3.vieta), autosportists Jānis Vanks (4.vieta) un drifta braucējs Voldemārs Siliņš (5.vieta). Normundu Rutuli no abiem finālistiem šķīra vien pussekundes.

"Šodienas sacensības man bija kas jauns, un krietni atšķīrās no manas līdzšinējās pieredzes," ar smaidu saka Nitišs. "Jāatzīstas, ieraugot traktoru, ar ko būs jābrauc, biju uztraucies. Galvenokārt tāpēc, ka tam nebija ne īstas stūres, ne pedāļu, pie kā ikdienā pierasts. Taču labam autosportistam ir jāspēj pielāgoties apstākļiem un dažādai tehnikai, kā arī saglabāt vēsu prātu. To arī centos darīt un rezultāti neizpalika. Kopumā tas bija jautrs piedzīvojums, un domāju, ka visi dalībnieki no tā guva tikai pozitīvas emocijas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!