Foto: AP/Scanpix

F-1 čempions Lūiss Hamiltons ("Mercedes") spēja apsteigt lieliski startējušo Sebastjanu Fetelu ("Ferrari") un izcīnīt uzvaru sezonas septītajā posmā, Kanādas "Grand Prix" izcīņā.

Pirms divām nedēļām Hamiltons Monako izcīnīja savu pirmo uzvaru šosezon un tagad tika pie otrā panākuma pēc kārtas.

Svētdienas sacīkstē lielisks starts padevās Fetelam, kurš apsteidza abus "Mercedes" pilotus un izvirzījās līderpozīcijā, bet aiz viņa muguras vācietis Niko Rosbergs cīņā ar komandas biedru Hamiltonu izbrauca no trases un pirmo apli noslēdza vien desmitajā pozīcijā. Turpinājumā Fetels ilgstoši saglabāja līderpozīciju, tomēr to zaudēja, jo "Ferrari" komandai bija divu boksa apmeklējumu stratēģija.

Tikmēr Hamiltons boksus apmeklēja tikai vienu reizi un spēja braukt pietiekami saudzīgi, lai konkrēto riepu komplektu veiktu 45 no 70 apļiem un finišētu pirmais.

Žila Vilnēva vārdā nosauktajā trasē Hamiltons uzvarēja jau piekto reizi, bet kopā karjerā tika pie 45. panākuma, kā arī kopvērtējumā samazināja līdera Rosberga pārsvaru līdz deviņiem punktiem.

Trešo vietu Kanādā izcīnīja "Williams" komandas somu pilots Valteri Botass, kuram sekoja jaunais "Red Bull" pilots Makss Verstapens un Rosbergs, kuram pēc tehniskām problēmām nācās boksus apmeklēt papildus reizi.

Sesto vietu izcīnīja otrs "Ferrari" braucējs Kimi Raikonens, septītais palika "Red Bull" komandas austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, astotais bija vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India"), bet desmitnieku noslēdza spānis Karloss Sainss ("Toro Rosso") un otrs "Force India" pilots Serhio Peress no Meksikas.

Nākamais posms risināsies jau pēc nedēļas, sportistiem pirmoreiz viesojoties Azerbaidžānā, Baku ielu trasē, kur tiks aizvadīts Eiropas "Grand Prix".

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis ar 116 punktiem joprojām ir Rosbergs, bet Hamiltonam tagad ir 107 punkti. Tikmēr uz trešo vietu ar 78 punktiem pakāpies Fetels, bet Rikjardo un Raikonens savākuši attiecīgi 72 un 69 punktus.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 223 punktiem ir "Mercedes" komanda, tai ar 147 punktu seko "Ferrari", bet "Red Bull" piloti savākuši 130 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!