Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Red Bull" pilots Makss Verstapens un "Aston Martin" pārstāvis Fernando Alonso ceturtdien bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas otrā posma - Saūda Arābijas "Grand Prix" - treniņbraucienu pirmajās divās sesijās.

Pirmajā sesijā pēdējo trīs sezonu čempions Verstapens savā ātrākajā aplī finišēja vienā minūtē un 29,659 sekundēs. Alonso atpalika 0,186 sekundes, bet Verstapena komandas biedrs Serhio Peress bija 0,209 sekundes lēnāks.

Otrajā sesijā Džidas trases 6,174 kilometrus garo ali visātrāk veica Alonso - vienā minūtē un 28,826 sekundes. Otrais šoreiz bija "Mercedes" pilots Džordžs Rasels ar 0,23 sekunžu lēnāku laiku, bet Verstapens atpalika vēl vienu sekundes desmitdaļu.

"Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Karloss Sainss juniors pirmajā sesijā noslēdza labāko sešinieku, bet otrajā uzrādīja attiecīgi ceturto un septīto rezultātu. Lūiss Hamiltons ("Mercedes") abās sesijās bija astotais.

Piektdien būs trešais treniņš un kvalifikācija, bet sestdien norisināsies Saūda Arābijas "Grand Prix". Musulmaņu svētā mēneša ramadāna laikā sacīkstes norisināsies sestdienā, tādējādi arī šajā posmā cīņa par ieskaites punktiem norisināsies nedēļas priekšpēdējā, nevis pēdējā diena.

Pagājušajā nedēļā Bahreinā notikušajā pirmajā posmā pārliecinoši uzvarēja Verstapens.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!