Foto: Ivans Milovs / Twitter
Svētdien, 12. novembrī, pēc pulksten 17 uz Ventspils šosejas pie Spuņciema notika ceļu satiksmes negadījums, kurā bija iesaistīts pasažieru autobuss un vieglais automobilis "Mercedes-Benz". Avārijā gāja bojā divi cilvēki, bet 17 cietušie tika hospitalizēti, tostarp trīs bērni. Kāds no autobusa pasažieriem pastāstījis, kas tovakar notika uz ceļa.

"Autobuss brauca pa savu joslu, savukārt pretimbraucošā automašīna veica apdzīšanas manevru, bet nepaspēja apdzīt, kā rezultātā notika frontālā sadursme. Vēl īsi pirms avārijas autobusa vadītājs centās sabremzēt un nobraukt uz ceļa malu. Tomēr tā izvairīties no avārijas neizdevās, tāpēc pēc sadursmes autobuss iebrauca grāvī," tālrādes "TV3" raidījumam "Degpunktā" stāsta 17 gadus vecais Gatis, kurš bija viens no autobusa pasažieriem, kas devās uz Kandavu.

Apdzīšanas manevru veikušais "Mercedes-Benz" vieglais automobilis pēc sadursmes tika aizsviests otrpus ceļam. Diemžēl abi tajā braukušie cilvēki – aptuveni 35 gadus vecs vīrietis un sieviete – avārijā gāja bojā. Spēkrats bija samīcīts līdz nepazīšanai, liecina videokadri no negadījuma vietas.

Autobusā kopumā bija 25 cilvēki, ieskaitot šoferi. Lielākajai daļai no pasažieriem bija nepieciešama mediķu palīdzība. "Sēdēju pašā aizmugurē – brīdī, kad autobuss sabremzēja, nedaudz piepacēlos un uzreiz pēc tam sekoja sitiens. Sadursmes rezultātā pārsitu degunu un pārkodu lūpu," raidījumam stāsta Gatis, piebilstot, ka citi guvuši arī smagākas traumas, piemēram, kādai sievietei avārijā tika lauzta roka, bet vienam zēnam izsisti zobi, kā arī smagākas traumas vēl citiem pasažieriem.

Traumas autobusa pasažieriem bijušas dažādas – no vieglām līdz politraumai, atklāj Neatliekamās medicīniskās palīdzības pārstāvji.

"Latvijas Sabiedriskais autobuss" aicina pasažierus izturēties atbildīgi pret savu drošību un veselību – obligāti autobusā izmantot drošības jostas un piesprādzēties brauciena laikā, jo konkrētā situācija pierādīja, ka nekad nevar paredzēt šādas situācijas.

Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu un skaidro negadījuma apstākļus. Lai izmeklēšana būtu raitāka, likumsargi aicina atsaukties aculieciniekus pa tālruni 67219765 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!