Foto: TV raidījums "Zebra"

Pauls Timrots pēc ziņas izlasīšanas, ka Valsts policija ar lidojošu dronu divās stundās noķērusi 30 pārkāpējus, secināja, ka to pašu var izdarīt arī ar slotaskātu un videokameru – nav vajadzīga veselīga brigāde policistu, dārgu ierīču un drona pilotēšanas licences.

Lai pamatotu savu viedokli, Timrots veica eksperimentu Lubānas un Andreja Saharova ielas krustojumā. Šeit jau labu laiku ir aizliegts no Lubānas ielas pagriezties pa kreisi uz Saharova ielu, tas atļauts tikai un vienīgi sabiedriskajam transportam.

Pie spilgti zaļas grīdas slotas Timrots piestiprināja mazo "GoPro" videokameru, šo uzparikti viņš piesēja pie luksofora staba, bet pats devās uz tālāk novietoto automobili, lai "GoPro" kameras attēlu vērotu planšetē, kas bezvadu režīmā pieslēgta videokamerai.

Kā pārliecinājās Timrots, izmantojot savu "nano-tehnoloģiju", pie vienas luksofora zaļās fāzes neatļauto manevru veic divas līdz četras automašīnas.

"Pavērojot šo situāciju, slotaskātam ir vairākas priekšrocības salīdzinājumā ar dronu. Slotaskāts nodrošina daudz stabilāku video kadru – tas nekratās. Otrkārt, dronam ik pa laikam jāmaina baterija, tas gaisā ilgi nevar noturēties. Treškārt, slotaskātam nevajag atsevišķu operatoru, ar slotaskātu var tikt galā jebkurš – piesien un skaties!" skaidro Timrots.

Ja Valsts policija ar dronu divās stundās fiksēja 30 pārkāpējus, tad Timrotam ar slotaskātu pietika vien 28 minūtes, lai fiksētu veselus 38 pārkāpējus vienā krustojumā.

"Slotaskāts ir četrkārt efektīvāks nekā drons. Turklāt šajos taupības laikos, kad Valsts policija nespēj piesaistīt cilvēkus savām brīvajām vakancēm, varbūt policijai jānopērk tikai slotakāts, un mēs ātrāk tiksim vaļā no visiem pārkāpējiem," rezumē Pauls Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!