Foto: TV raidījums "Zebra"

Tikko kaut kur ir atļauts pagrieziens pa kreisi, tā tur ir ļoti daudz avāriju – tas ir loģiski un statistiski jau pierādīts. Raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots devās uz Saulkrastu apvedceļu, kurā Zvejniekciema stacijas kreisie pagriezieni, par laimi, sen jau ir aizliegti, jo tur bieži notika smagas avārijas. Tomēr apvedceļa otrā galā situācija ir citāda.

"Ja pie Zvejniekciema pagriezieni pa kreisi ir aizliegti, tad šeit, otrajā galā, tautas daiļamata meistari ir radījuši paši savu rokdarbu zīmi ar atstarotājiem, kura acīmredzami atveido, ka šajā vietā drīkst apgriezties braukšanai pretējā virzienā," novērojis Timrots. Šo zīmi kāds uzstādījis, lai autovadītāji šajā vietā apgrieztos braukšanai pretējā virzienā un tad pa labi nogrieztos uz Zvejniekciemu.

"Zebra" sižeta filmēšanas laikā patiešām bija novērojams neviens vien autobraucējs, kas šajā vietā piestāj, palaiž garām kravas automobiļus un tad griežas riņķī braukšanai pretējā virzienā.

Šajā vietā ir pagrieziens uz kādu ciemu, kur varbūt ir trīs mājas, un tad šāds pieslēgums lielceļam kaitējumu nenodara, ja pāris vadītāju dienā no tā nogriežas pa kreisi. Bet ja šo "robu" sāk izmantot katrs, kam vien tas ienāk prātā, tad satiksmes drošība tiek būtiski apdraudēta.

"Kreisā pagrieziena aizliegšana pie Zvejniekciema ir nevis problēmas paslaucīšana zem paklāja, bet šajā gadījumā – paslaucīšana vienkārši tālāk," secina Timrots. "Tas tikai nozīmē, ka šeit būs nepatikšanas, un avārijas šajā vietā patiešām notiek itin bieži." Tā vietā, lai šeit grieztos riņķī, Timrots iesaka vienkārši pa Lilastes ceļu caur Saulkrastiem braukt pa taisno uz Zvejniekciemu.

"Ir vienkārši jāpaskatās kartē un jāizdomā, kāds ir drošākais maršruts, nevis tā kā vecaistēvs savā laikā brauca," rezumē Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!