Foto: Publicitātes foto

Austrāliešu pilots Kriss Atkinsons saņēmis piedāvājumu no "Citroen" rūpnīcas komandas piedalīties pasaules rallija čempionāta (WRC) trešajā posmā Meksikā, ziņo portāls "wrc.com".

Šajās sacensībās nevarēs piedalīties franču komandas pamatsastāva braucējs Halids Al-Kasimi, un vakantais auto pēc katariešu pilota ieteikuma uzticēts Atkinsonam, kura stūrmanis būs beļģis Stefans Prevo.

"Tas bija liels pārsteigums," par "Citroen" piedāvājumu saka 33 gadus vecais austrālietis. "Negaidīju šādu uzaicinājumu, taču nav daudz pieejamu pilotu, kas varētu braukt attiecīgā līmenī. Rūpnīcas komandā neesmu braucis kopš "Subaru" aiziešanas no WRC. Atbalsts, kādu tu saņem rūpnīcas komandā, ir lielisks, turklāt es pazīstu dažus "Citroen" inženierus, kā kā nebūšu starp pavisam svešiem cilvēkiem."

No 2004. līdz 2008. gadam Atkinsons bija "Subaru" komandas pilots, bet pēc japāņu autoažotāju aiziešanas no WRC palika bez regulāra darba autosportā. Kopš tā laika viņš ir piedalījies dažādās rallija sacensībās, arī WRC, pilotējot dažādu marku automašīnas. Ar "Citroen C4 WRC" Atkinsons startēja WRC Īrijas rallijā, ar "Citroen DS3 WRC" - pērn Somijas rallijā.

Meksikas rallijs notiks marta sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!