Foto: AFP/Scanpix

F-1 komanda "Mercedes" noslēgusi ilgtermiņa līgumu ar pašreizējo čempionāta kopvērtējuma līderi Niko Rosbergu, vēsta vienība.

Rosbergs "Mercedes" komandai pievienojās 2010.gadā, un aizvadīto gadu laikā izcīnījis sešas uzvaras, 17 reizes kāpis uz goda pjedestāla, kā arī astoņas reizes kvalifikācijās izcīnījis "pole position".

"Esmu ļoti lepns braukt ar "Sudraba bultu". Man kā vācietim "Mercedes-Benz" mantojums ir ļoti īpašs un es esmu lepns prezentēt pasaule labāko automašīnu zīmolu," pēc līguma pagarināšanas sacīja Rosbergs. "Lai nokļūtu tur, kur esam tagad, bija jāveic grūts ceļš, taču ikviens turpināja ticēt un, pateicoties lieliskajam "Mercedes-Benz" atbalstam, mēs tagad nosakām toni F-1. Pēdējā gada laikā bijis liels progress. Mums ir lieliska komanda. Un esmu pārliecināts, ka katrs cilvēks ir savā īstajā vietā. Ar prieku raugos tuvākajā nākotnē, kurā mēs turpināsim cīnīties par vēl vairāk uzvarām un cerams, ka arī čempiona par tituliem."

Rosbergs šobrīd F-1 čempionātā ar 165 punktiem ir kopvērtējuma līderis, kamēr otrajā vietā esošais komandas biedrs Lūiss Hamiltons atpaliek par četriem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!