Foto: AFP/Scanpix

"Force India" F-1 komandas pilots Serhio Peress, komentējot smago avāriju Kanādas "Grand Prix" posma pēdējā aplī, izteicies, ka tobrīd vienkārši visiem spēkiem centies saglabāt savu pozīciju sacīkstē.

"Pēdējā apļa pirmajā līkumā aizstāvēju savu pozīciju, kad sajutu triecienu no aizmugures," pēc incidenta pastāstīja meksikāņu pilots. "Pēdējos apļos nebija viegli, bet es centos, cik spēka, lai tiktu garām Niko [Rosbergam]. Tad mani apdzina Daniels [Rikjardo], jo man sākās problēmas ar bolīda elektriku. Tikt uz goda pjedestāla bija tik iespējams! Es esmu ļoti apbēdināts par punktiem, ko varējām izcīnīt. Tā bija pamatīga avārija, bet ar mani viss ir kārtībā."

Izskatot šo incidentu, komisāri pēc sacīkstes lēma, ka Peresam par trajektorijas maiņu piešķirams piecu starta vietu sods uz nākamo "Grand Prix" posmu Austrijā.

Kā ziņojām, Kanādas "Grand Prix" pēdējā aplī Peress un Felipes Masas ("Williams") piedzīvoja sadursmi cīņā par ceturto vietu, kurā abi izstājās. Uzvaru šajā sacīkstē izcīnīja Daniels Rikjardo ("Red Bull"), otro vietu ieguva Rosbergs ("Mercedes"), bet trešais palika Sebastjans Fetels ("Red Bull").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!