Foto: Publicitātes foto

Kārtējā FIA Pasaules motoru sporta padomes (WMSC) sanāksmē tika apstiprināts 2013. gada pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendārs, kā arī pieņemtas vairākas citas izmaiņas meistarsacīkšu formātā, vēsta FIA.

Nākamā gada WRC kalendārā iekļauti 13 posmi. Tas sāksies janvārī ar Montekarlo ralliju un noslēgsies novembra vidū ar Lielbritānijas ralliju.

Lai samazinātu komandu izdevumus, ir nolemts, ka nākamgad komandām ir jāpiedalās tikai vienā WRC posmā, kas nenotiek Eiropā, bet saglabāts minimālais ieskaites posmu skaits - septiņi.

Mainīta arī WRC satelītčempionātu struktūra - tā S2000 automašīnu ieskaite no nākamā gada tiks aizstāta ar WRC-2, kurā varēs piedalīties ar pilnpiedziņas automašīnām (R5, R4 un S2000 klases auto). N klases automašīnām tiks rīkota īpaša kausa izcīņa FIA WRC-2 čempionāta ietvaros. Šā čempionāta ieskaitē tiks vērtēti seši labākie no septiņiem posmiem.

Pašreizējais P-WRC čempionāts tiks aizstāts ar WRC-3 čempionātu, kurā piedalīsies R grupas auto (R3, R2 un R1). Šai ieskaitē tiks vērtēti pieci labākie no sešiem posmiem.

gada WRC kalendārs*

janvāris - Montekarlo rallijs
februāris - Zviedrijas rallijs
marts - Meksikas rallijs
aprīlis - Portugāles rallijs
maijs - Argentīnas rallijs
jūnijs - Akropoles rallijs
jūnijs - Itālijas rallijs
augusts - Somijas rallijs
Vācijas rallijs - datums tiks izziņots vēlāk
septembris - Austrālijas rallijs
oktobris - Francijas rallijs
oktobris - Spānijas rallijs
17. novembris - Lielbritānijas rallijs

* rallija finiša dienas datums

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!