Foto: Reuters/Scanpix

Brits Lūiss Hamiltons un soms Valteri Botass ("Mercedes"_ komandas svētdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru F-1 pasaules čempionāta septītajā posmā, Kanādas "Grand Prix".

Trīskārtējais pasaules čempions Hamiltons finišā teju 20 sekundēm apsteidza Botasu, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās "Red Bull" komandas austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, kurš no uzvarētāja atpalika par vairāk nekā pusminūti.

Hamiltons Kanādā uzvarējis jau sešas reizes, bet kopumā viņam šī ir 56. uzvara karjerā.

Kvalifikācijas uzvarētājam Hamiltonam startā izdevās noturēt pirmo pozīciju, taču jau vienā no pirmajiem līkumiem notika iespaidīga avārija - "Toro Rosso" braucējs Karloss Sainss saslīdēja un viņa formula kļuva nekontrolējama, kā rezultātā tā ietriecās brazīlieša Felipes Masas vadītajā "Williams" bolīdā. Pēc šīs avārijas trasē devās drošības automašīna, tur pavadot dažus apļus.

Pirmajos apļos piespiedu boksu apmeklējumu bija spiests veikt arī vācietis Sebastjans Fetels ("Ferrari"), kura formulai bija ielauzts antispārns. Pēc boksu apmeklējuma vācu pilots atkrita uz pašām peletona beigām. Izstāšanos 11. aplī tehnisku problēmu dēļ piedzīvoja holandietis Makss Verstapens ("Red Bull").

Turpinājumā sacīkste vairs nebija tik aktīva, un pārliecinošai dubultuzvarai tuvojās Hamiltons un Botass, bet Fetels pakāpeniski kāpās uz augšu, noslēdzošajos pāris apļos apsteidzot abus "Force India" pilotus, kas vācietim sacensības ļāva noslēgt uzreiz aiz labāko trijnieka.

Uzreiz aiz Fetela finišēja abi "Force India" braucēji - attiecīgi Serhio Peress un Estebans Okons. Septītajā pozīcijā ierindojās "Ferrari" somu pilots Kimi Raikonens, bet astotais bija vācietis Niko Hilkenbergs ("Renault"). Pirmo desmitnieku noslēdza mājinieks Lenss Strols ("Williams"), kurš līdz ar to guva savus pirmos punktus šajā sezonā un F-1 karjerā, un "Haas" pilots Romēns Grožāns.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis ar 141 punktu joprojām ir Fetels, kuram ar 129 punktiem seko Hamiltons, bet Botass un Raikonens iekrājuši attiecīgi 93 un 73 punktus, kamēr Rikjardo ar 67 punktiem ir piektais.

Konstruktoru vērtējumā vadībā ar 222 punktiem tagad ir "Mercedes", kam ar 214 punktiem seko "Ferrari". Tikmēr trešā ar 112 punktiem ir "Red Bull" vienība.

Pasaules čempionāta nākamais posms notiks 25. jūnijā Azerbaidžānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!