Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien, 19. martā, Londonā notika labdarības pasākums, kur pulcējās bagātnieki un slavenības. Uz pasākumu bija aicināts arī šobrīd no BBC raidījuma "TopGear" ("Gāzi grīdā!") vadīšanas atstādinātais Džeremijs Klārksons, kurš kāpa uz skatuves un sniedza emocionālu runu, netaupot arī pa kādam lamuvārdam. Video ar šo uzstāšanos publicējis britu tabloīds "Daily Mirror".

"Es došos uz "TopGear" trasi un izbraukšu pēdējo apli pirms tie [cenzēts] atlaiž mani... Un es pa trasi braukšu vienalga ar ko –, ja reiz būšu atlaists, tad gan jau ar kaut kādu "Austin Maestro". Ak, Dievs, es šobrīd kļūstu emocionāls..." sanākušo publiku uzrunāja Klārksons.

Labdarības pasākuma ietvaros Klārksons izsolē piedāvāja pasažiera vietu šajā pēdējā braucienā. Izsoles sākuma cena tika noteikta 100 tūkstoš mārciņu (139 tūkstoš eiro) apmērā. Nav zināms, vai kāds šādu naudas summu arī nosolīja vai pat pārsolīja.

Klārksons uzsvēra, ka tas arī būšot pēdējais "TopGear" oficiāli izbrauktais trases aplis. "Cilvēkiem bija jāgaida 18 gadus rindā, lai tiktu "TopGear" ieraksta auditorijā, bet tagad BBC paši visu "sap**a"... Tas bija lielisks šovs, un tagad viņi to "sap**sa"... Šis vakars ir jūsu iespēja... Man noritēs asariņa, kad braukšu, bet, pie velna, lai notiek!" runu noslēdza atstādinātais "TopGear" vadītājs.

Jāatzīmē, ka šis ir pirmais publiski pieejamais Klārksona izvērstais komentārs kopš viņa atstādināšanas 10. martā uz izmeklēšanas laiku saistībā ar viņa uzbrukumu pārraides producentam. Konflikts esot bijis saistīts ar laicīgi nenoorganizētām vakariņām pēc nogurdinošas darbadienas.

Pagājušā gada maijā Klārksons vienā no "TopGear" raidījumu mēģinājumiem izmantojis rasistisku izteicienu (melnādainus cilvēkus aizvainojošu apzīmējumu angļu valodā). Lai gan raidījuma vadītājs pēc tam atvainojās par saviem vārdiem, viņš saņēma "pēdējo brīdinājumu" no BBC vadības.

Savukārt "TopGear" radījuma cienītāju izveidotā petīcija internetā, kuru lūgts parakstīt ikvienam interesentam, kurš piekrīt aicinājumam atjaunot Klārksonu raidījuma vadībā, parakstījuši jau 990 tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!