Jaunais "Volkswagen Tiguan" apvidus automobilis Latvijā oficiāli tika prezentēts ceturtdien, 26. maijā. Bet vēl līdz prezentācijai šis jaunais spēkrats tika pārdots 122 vienībās, kas pārspējis pat optimistiskākās VW importētāja cerības.

Vecrīgā, Latviešu Strēlnieku laukumā, bija uzstādīta instalācija – auto, kas 20 metru augstumā karājas gaisā, mudinot cilvēkus uzdrošināties pieskarties neaizskaramajam. Pāris dienu laikā instalācija kļuva par Vecrīgas apmeklētāju piesaistošu objektu, kas mudina apstāties un nofotografēties.

Instalācija bija uzstādīta par godu jaunajam "VW Tiguan", kas jau piedzīvojis pasaules pirmizrādi aizvadītajā rudenī Frankfurtes autoizstādē un tagad ir atklāts arī Latvijas auto cienītājiem.

Instalācijas mērķis bija norādīt, ka ar jauno "Tiguan" viss kļūst sasniedzams. Tas nodrošina plašu klāstu ar inovatīvām tehnoloģijām tiem, kuri vienmēr kustībā un ir jaunu iespaidu meklējumos. Savienojamību nodrošina aktīvais informatīvais displejs, kas attēlo navigāciju, viedtālruņa bezvadu uzlāde un izklaides sistēma, kuras kontroli var pārņemt ikviens auto blakussēdētājs, kas savienojas caur "Bluetooth".

Jau standartaprīkojumā ir iekļautas tādas tehnoloģijas, kā gājēju uzraudzības sistēma, sadursmes novēršanas brīdinājuma sistēma "Front assist", braukšanas joslu uzturēšanas asistents "Lane Assist" un adaptīvā kruīza kontrole, kuru novērtēs tie, kas mēro tālus ceļus.

Jaunā "VW Tiguan" cena Latvijā ir no 21 583 eiro (ieskaitot PVN).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!