Foto: F64/LOK

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo sastāvā piektdien Honkongā svinēja otro uzvaru Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra divās spēlēs.

Latvija, kas turnīrā izsēta ar trešo numuru, B grupas pirmajā spēlē ar 21:16 pieveica Mongoliju (2.).

Latvijas izlasē septiņus punktus un trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Miezis, sešus punktus un sešas atlēkušās bumbas - Čavars, Raimo guva piecus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bet Lācis guva trīs punktus.

Pēc spēlētām divām ar pusi minūtēm Miezis ar tālmetienu panāca 5:3 Latvijas labā, komandai turpinājumā turoties pāris punktu attālumā. Viņš ar tālmetienu 53 sekundes pirms mača beigām ļāva latviešiem izvirzīties vadībā jau ar 20:14, bet maču ar efektīgu bumbas triecienu grozā no augšas 37,6 sekundes pirms spēles laika beigām pabeidza Lācis.

Savukārt otrajā dienas mačā Latvijas basketbolisti ar 21:10 sagrāva Jaunzēlandi (7.). Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar septiņiem punktiem bija Čavars, bet Lācis atzīmējās ar pieciem punktiem un astoņām bumbām zem groziem.

Spēles sākums bija līdzīgs - 7:7, taču tad latvieši ar viena punkta metieniem guva astoņus punktus pēc kārtas. Punktu spēlei ar tālmetienu 31,8 sekundes pirms mača spēles laika beigām pielika Lācis.

Sestdien latvieši spēlēs ar Ēģipti (6.).

Visas spēles tiešraidē var vērot "Youtube" kontā "FIBA3x3".

Savainojuma dēļ turnīrā nevar spēlēt Kārlis Pauls Lasmanis, kuru aizstāj Čavars.

Divas labākās grupas komandas iekļūst pusfinālā, kurā tiksies ar kādu no A grupas komandām - Honkongu, Nīderlandi, Austriju vai Šveici. Tikai labākā no astoņām komandām iegūst ceļazīmi uz Parīzes spēlēm.

Ja pirmajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlasei neizdosies uzvarēt, nākamā iespēja būs turnīrā, kas no 3. līdz 5.maijam norisināsies Japānas pilsētā Ucunomijā, bet pēdējā iespēja iegūt olimpisko ceļazīmi būs no 16. līdz 19.maijam Ungārijas pilsētā Debrecenā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!