Foto: Shutterstock

Lidmašīnu ražotājs "Boeing" izplatījis paziņojumu aviokompānijām, kuras izmanto "787 Dreamliner" modeļa lidmašīnas, pirms lidojuma pārbaudīt pilotu sēdekļus, raksta "BBC".

Šādu paziņojumu uzņēmums izplatījis pēc tam, kad šonedēļ 50 cilvēki tika ievainoti aviokompānijas "Latam Airlines" lidojuma laikā.

"The Wall Street Journal" raksta, ka stjuarte nejauši pieskārās slēdzim uz pilota sēdekļa, kas iespieda pilotu vadības panelī, liekot lidmašīnas priekšgalam sasvērties uz priekšu.

Incidenta laikā, kas notika lidojot no Austrālijas uz Jaunzēlandi, cilvēki tika triekti pret lidmašīnas griestiem. Sarunā ar "BBC" pasažieris Braiens Džokats sacīja, ka vairāki cilvēki guvuši galvas traumas, jo daudzi pret griestiem triekušies ar tādu spēku, ka griestu paneļi tika salauzti.

"Latam Airlines" šobrīd veic izmeklēšanu saistībā ar negadījumu.

Arī aviokompānija "American Airlines" ir sākusi informēt savus pilotus, ka ir "identificējusi potenciālu apdraudējumu" saistībā ar slēdžiem, kas atrodas "Dreamliners" pilotu sēdekļu aizmugurē. Paziņojunā teikts, ka visi kabīnē sēdošie ir jāinformē par to, "ka ir svarīgi neizmantot slēdzi pilota sēdekļa augšējā aizmugurējā daļā, kad sēdeklis ir aizņemts", raksta "CNN".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!