Foto: LETA

Latvijas otrs lielākais zāļu ražotājs "Olainfarm" pagājušajā gadā strādāja ar konsolidēto apgrozījumu 35,84 miljonu latu apmērā, kas ir par 43% vairāk nekā 2010.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga gandrīz divas reizes un sasniedza 6,942 miljonus latu, liecina biržai "NASDAQ OMX Riga" iesniegtais uzņēmuma auditētais finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2011.gadā pieauga uzņēmuma realizācijas apmēri visos galvenajos noieta tirgos, izņemot Gruziju, kurā, salīdzinot ar 2010.gadu, tā samazinājās par 20%. Pieauguma tempi bija no 17% Krievijā līdz 18 reizēm Nīderlandē. Arī Baltkrievijā, kas 2011.gadā sastapās ar nopietnām vietējās valūtas stabilitātes problēmām un bija spiesta veikt pat vairākas valūtas devalvācijas viena gada laikā, "Olainfarm" realizācija gada laikā pieauga par vairāk nekā 25%.

2011.gadā uzņēmums pabeidzis 39 produktu reģistrāciju vairākās valstīs.

"Olainfarm" 2010.gadā strādāja ar 25,023 miljonu latu apgrozījumu un guva 3,544 miljonu latu peļņu.

Uzņēmums nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!