Ēdienu restorānu ķēde „Hesburger” trešdien Jelgavā, Katoļu ielā 10b atklājusi otro ātrās ēdināšanas restorānu, portālu “Delfi” informēja uzņēmuma pārstāvji.

Restorāna izveidē ieguldītas investīcijas viena miljona eiro (ap 700 000 latu) apmērā, kā arī radītas 15 jaunas darbavietas pilsētas iedzīvotājiem.

Jaunatklātā restorāna ēkas būvniecībā izmantotas energoefektīvas un inovatīvas tehnoloģijas, kas palīdzēs taupīt dabas resursus un saudzēt apkārtējo vidi.

Līdz ar otrā restorāna atklāšanu „Hesburger" investīcijas Jelgavā sasniedz divus miljonus eiro, ko galvenokārt veido izmaksas zemes iegādei un ēku celtniecībai.

Jelgavas „Hesburger" restorānos nodarbināti 32 darbinieki.

Ieva Salmela, „Hesburger" attīstības direktore Baltijas valstīs norāda, ka pirmais „Hesburger" restorāns Jelgavā, Loka maģistrālē 2a kļuvis par vietējo iedzīvotāju un pilsētas viesu iecienītu pusdienu vietu. Ņemot vērā Jelgavas attīstības potenciālu, šodien atklājam otro „Hesburger" restorānu, kurā aicinām ne tikai ieturēt maltīti, bet arī pavadīt laiku kopā ar ģimeni, bērniem un draugiem. Pavasarī pie „Hesburger" tiks atklāts bērnu rotaļu laukums, tiks izvietoti soliņi un izveidota velosipēdu novietne.

Jaunā restorāna platība ir 199 kvadrātmetri un tajā izveidots mājīgs un dizaina tendencēm atbilstošs interjers. Pircēju ērtībai darbojas arī autokase.

Uzņēmumam pašam investējot iekārtu iegādē, bez Eiropas Savienības fondu līdzekļu piesaistes ir uzstādīti saules paneļi - iekštelpu apsildīšanai un karstā ūdens nodrošināšanai.  Ģeotermālie urbumi nodrošina ēku ar zemes enerģijas siltumu.

Somijā dibinātais ģimenes uzņēmums "Hesburger" savu darbību sāka 1966. gadā, kad Somijas pilsētā Naantali atvēra pirmo grila kiosku.

Latvijā uzņēmums darbojas kopš 2004. gada. Latvijā šobrīd ir 36 "Hesburger" restorāni, no kuriem 19 atrodas lielākajās reģionu pilsētās, bet 17 - Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!