Foto: DELFI

Lietuvas uzņēmums "Garsų pasaulis", kas bija viens no pretendentiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) 10 671 538 eiro (7 499 957 latu) vērtajā konkursā par akcīzes marku izgatavošanu un piegādi, apstrīdējis Ieņēmumu dienesta lēmumu līgumu uzticēt SIA “Baltijas banknote”.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) interneta mājas lapā pieejamā informācija, šī būs jau septītā reize, kad akcīzes marku iepirkums nonāks IUB uzmanības lokā. Birojs iepriekš gan atļāvis, gan arī aizliedzis slēgt līgumu un VID sludinājis jaunu konkursu, taču tā rezultāti atkal tikušo apstrīdēti IUB.

Jau vēstīts, ka VID iepirkumam ir divas daļas - hologrammas jeb optiski mainīga difraktīva attēla akcīzes nodokļa marku izgatavošana un piegāde, bet otrā iepirkuma daļa ir papīra akcīzes nodokļa marku izgatavošana un piegāde.

Paredzēts, ka gadā konkursa uzvarētājam būs jāizgatavo 90 miljoni hologrammas akcīzes nodokļa marku un 115 miljoni papīra akcīzes nodokļa marku - šādi aprēķini pamatoti ar pēdējo trīs gadu akcīzes marku piegāžu apjomiem.

Līgums ar uzvarētāju būs spēkā tik ilgi, kamēr nebūs izlietota līguma kopējā summa vai būs pagājuši pieci gadi kopš līguma noslēgšanas dienas.

VID jau vairāk nekā divus gadus meklē jaunu akcīzes marku izgatavotāju un piegādātāju. Ir notikuši vairāki iepirkumu konkursi. Pirmais konkurss tika izsludināts 2011.gada 2.maijā, bet jau jūnijā IUB pēc "Baltijas banknotes" sūdzības aizliedza VID slēgt līgumu.

Patlaban akcīzes nodokļa markas VID izgatavo un piegādā "De La Rue International".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!