Foto: DELFI
Biržas "NASDAQ OMX Riga" valde otrdien nolēma nekavējoties piemērot tirdzniecības apstādināšanu un pārtraukt automātisko uzdevumu savietošanu ar AS "Liepājas metalurgs" akcijām līdz cenu ietekmējošas informācijas atklāšanai biržai, teikts biržas paziņojumā.

Tirdzniecības apstādināšana tiek piemērota, pamatojoties uz informāciju masu medijos.

Paziņojums par tirdzniecības atjaunošanu sekos.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa otrdien sākusi grūtībās nonākušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" maksātnespējas procesu, informēja tiesneša palīdze Inta Kurpa.

Tiesa nolēmusi izbeigt uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) un sākusi maksātnespējas procesu, par tā administratoru ieceļot līdzšinējo "Liepājas metalurga" TAP administratoru Haraldu Velmeru.

Jau ziņots, ka 4.novembrī Velmers iesniedza Liepājas tiesā "Liepājas metalurga" maksātnespējas pieteikumu.

Līdz ar maksātnespējas pasludināšanu "Liepājas metalurgs" pilnībā pāries maksātnespējas administratora Velmera pārraudzībā, kura uzdevums būs sagatavot uzņēmumu pārdošanai sešu mēnešu laikā no tiesas lēmuma.

Pēc maksātnespējas pieteikuma iesniegšanas tiesā Velmers sacīja, ka "Liepājas metalurga" maksātnespējas pasludināšana pavērs jaunas iespējas gan pašam uzņēmumam, gan ilgtermiņā lielākajai daļai darbinieku.

"Protams, uzņēmuma sagatavošana pārdošanai nebūs viegls process. Tā gaitā arī darbiniekiem būs jārēķinās ar zināmām grūtībām, jo maksātnespējas procesa laikā tiks rūpīgi vērtēts, cik darbinieku varēs palikt uzņēmumā, lai veiktu "Liepājas metalurga" uzturēšanu periodā līdz investoru ienākšanai. Mans mērķis būs atrast pircēju, kurš vēlas atjaunot ražošanu un attīstīt uzņēmumu. Tāpēc es darīšu visu, lai ienāktu jauns investors un līdzšinējiem "Liepājas metalurga" darbiniekiem būtu iespēja atgriezties uzņēmumā," norādīja Velmers.

Jau ziņots, ka 30.septembrī uzņēmuma TAP plānā paredzētais aizdevums desmit miljonu latu apmērā no potenciālajiem investoriem netika saņemts. No 1.oktobra saskaņā ar likumu sākās 30 dienu periods, kurā bija iespēja pārkāpumus novērst, attiecīgi saņemt aizdevumu un piesaistīt investoru.

"Liepājas metalurga" akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals iepriekš paziņoja, ka panākuši vienošanos par 70% uzņēmuma akciju nodošanu Krievijas uzņēmumam "Daļpolimetall", lai investors varētu ieguldīt nepieciešamos līdzekļus rūpnīcā un pēc iespējas ātrāk atjaunot tehnoloģisko procesu. Tomēr darījums līdz šim tā arī nav noticis.

"Liepājas metalurgs" nonācis finanšu grūtībās un pārtraucis ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!