Foto: DELFI

Pērnā gada novembrī salīdzinājumā ar 2012. gada novembri apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieauga par 5,5%, tomēr izaugsmi nodrošināja vietējais tirgus, kas palielinājās par 12,2%, kamēr eksportā bija samazinājums 2,3% apmērā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Gada laikā eksports visstraujāk - par 60,9% - palielinājies ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā. Savukārt iekārtu, mehānismu un darba mašīnu eksportā piedzīvots viskrasākais kritums - par 17,7%.% Šajā nozarē gan visbūtiskāk auguši vietējā tirgus apjomi - par 98,5%, tomēr arī datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošana no šī lēciena atpaliek pavisam nedaudz - tā kāpusi par 95,8%. Vietējā tirgū lielākais kritums bijis apģērbu ražošanā - 10,5%.

2013. gad1a novembrī, salīdzinot ar oktobri, apstrādes rūpniecības apgrozījums pieauga par 3,1%. Vietējā tirgū tas kāpa par 3,2% un eksportā - par 2,9%.

Lielākais apgrozījuma pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi bija kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana – par 52%, gatavo metālizstrādājumu ražošanas nozarē, izņemot mašīnas un iekārtas – par 19,8% un elektrisko iekārtu ražošanas nozarē – par 10,9%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!