Foto: Publicitātes foto

Mobilo sakaru operatora "Tele2" peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) pagājušajā gadā bijusi 34 miljoni eiro, kas ir par 17% mazāk nekā 2012.gadā, informēja uzņēmuma pārstāve Egita Māliņa.

"Tele2" apgrozījums 2013.gadā sasniedza 106 miljonus eiro, savukārt "Tele2" peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA bija 34 miljoni eiro, kas ir par 17% mazāk nekā 2012.gadā, kad peļņa bija 40,84 miljoni eiro un apgrozījums 118 miljoni eiro. Peļņas kritums par 5% bijis, arī salīdzinot 2012.gada finanšu rādītājus ar 2011.gadu, kad EBIDTA peļņa bija 42,94 miljoni eiro, bet apgrozījums - 122 miljoni eiro, liecina iepriekš publicētie dati.

Kompānija uzsver, ka, pateicoties efektīvai darbībai, EBITDA rentabilitātes rādītājs "Tele2" bija 32% apmērā, kas esot labākais sasniegums mobilo sakaru nozarē Latvijā.

"Tele2" kopējie kapitālieguldījumi Latvijā pērn pieauga par 35%, salīdzinot ar gadu iepriekš, sasniedzot gandrīz 12 miljonus eiro. Lai piedāvātu jaunus pakalpojumus un pilnveidotu klientu servisu, "Tele2" realizēja vērienīgu klientu apkalpošanas centru pārveides projektu, kā arī ieviesa jaunu klientu apkalpošanas sistēmu, ziņo Māliņa.

"Esmu gandarīts ar sasniegtajiem rezultātiem aizvadītajā gadā - "Tele2" ir mobilo sakaru tirgus līderis Latvijā ar 46% tirgus daļu pēc aktīvo balss pakalpojuma klientu skaita," saka "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

"Arī šogad mūsu darbība būs vērsta uz augstu klientu servisu - mēs turpināsim ieviest jauno dizaina konceptu klientu apkalpošanas centros, lai klientiem nodrošinātu individuālāku un ātru apkalpošanu moderna interjera telpās. Tāpat turpināsim veikt nozīmīgus ieguldījumus tīkla infrastruktūrā, rūpējoties par labāko mobilā interneta lietošanas pieredzi Latvijā," stāsta Vancovičs.

Pagājušā gada beigās "Tele2" klientu skaits bija 1 030 858.

"Tele2" sakaru tīkla modernizācija ir viens no lielākajiem investīciju projektiem mobilo sakaru nozarē Latvijā, kura laikā "Tele2" uzbūvējis 240 jaunas trešās paaudzes mobilā interneta bāzes stacijas un nomainījis aparatūru tagadējās bāzes stacijās, kā arī ieviesis jaunākās tehnoloģijas tīkla darbības nodrošināšanai. "Tele2" augstas kvalitātes balss sakari ir pieejami 99% iedzīvotāju un ātrgaitas mobilais internets - 95% iedzīvotāju. Tāpat "Tele2" ir sagatavojis tīkla infrastruktūru nākotnei - līdz pat 20 reizēm lielākai slodzei, kuru radīs pieaugošā mobilā interneta lietošana, un tādu jaunākās paaudzes tehnoloģiju nodrošināšanai kā "4G" un "4G-Advanced", norāda Māliņa. "Tele2" mērķis ir jau 2015.gadā piedāvāt ceturtās paaudzes tīklu 70% iedzīvotāju. Uzņēmums patlaban 4G datu pārraidi nodrošina tikai planšetdatoriem un mobilā interneta modemiem, jo pagaidām nav izvēlēts risinājums balss sakariem šajā pārraides standartā.

"Tele2" ir zviedru "Tele2 AB" grupas uzņēmums, kas ir viena no Eiropas lielākajām telekomunikāciju kompānijām un nodrošina 37,6 miljoniem klientu 11 valstīs fiksētos un mobilos sakarus, kā arī datu pārraides un interneta pakalpojumus.

"Tele2" Latvijā formāli pieder "Tele2 Holdings", kas savukārt pieder zviedru koncernam. "Tele2 Holdings" arī pieder citas "Tele2" struktūrvienības Latvijā, tostarp "Tele2 Shared Services Center", kas veic rēķinvedības un uzskaites sistēmu uzturēšanu "Tele2" grupai visā Eiropā no Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!