Foto: ČetrasSezonas.lv

Baltkrievija pirmdien atcēlusi cūkgaļas tranzīta aizliegumu no Lietuvas, kas tika noteikts 25.janvārī saistībā ar Lietuvas dienvidos atklātajiem Āfrikas cūku mēra gadījumiem, paziņojuši Baltkrievijas Lauksaimniecības ministrijas pārtikas un veterinārās uzraudzības departamenta pārstāvji.

Atļauts tranzītā vest uz Krieviju gatavus cūkgaļas izstrādājumus vai cūkgaļu saturošas neproduktīvo dzīvnieku un kažokzvēru barības ražošanas izejvielas no Eiropas Savienības (ES) uzņēmumiem. Katra produkcijas sūtījuma veterinārajam sertifikātam jāpievieno norāde, ka šai produkcijai veikta nepieciešamā termiskā apstrāde.

Atļauts arī tranzītā uz Kazahstānu cauri Baltkrievijas teritorijai vest Lietuvā ražotu gatavo cūkgaļas produkciju, ja tai veikta nepieciešamā apstrāde un saņemta attiecīga atļauja. Minētās garantijas ar savu parakstu jāapliecina oficiālam attiecīgās ES dalībvalsts veterinārārstam, kas izrakstījis sertifikātu.

Atļauts arī trešajās valstīs ražotu lopbarības piedevu un sastāvdaļu tranzīts cauri Lietuvas ostām ārpus Muitas savienības robežām.

Vienlaikus departaments norādījis, ka jāpastiprina uzraudzība robežkontroles punktos, neļaujot fiziskajām personām nedz bagāžā, nedz pasta sūtījumos ievest Baltkrievijā no Lietuvas personiskam patēriņam paredzētu mājas cūku vai mežacūku gaļu, tostarp vakuumiesaiņojumā, kā arī gaļas, ādas vai mežacūku saru izstrādājumus, medību trofejas un citu produkciju, kam nav veikta termiskā apstrāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!