Foto: stock.xchng

Mobilo sakaru operators SIA "Bite Latvija" ("Bite") 2013.gadā apgrozījumu saglabājis teju nemainīgu 59 miljonu eiro apmērā, savukārt pretēji 7,35 miljonu eiro peļņai 2012.gadā, pērn strādāts ar zaudējumiem 876 089 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Bite" apgrozījums salīdzinājumā ar 2012.gadu pieaudzis par 2% - no 58,16 uz 59,37 miljoniem eiro. Kopš uzņēmuma dibināšanas 2005.gadā "Bite" katru gadu uzrādījis ievērojamu apgrozījuma pieaugumu, kamēr pērn tas bijis samērā neliels. Pārējiem diviem Latvijas mobilo sakaru operatoriem apgrozījums pērn krities - "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) uzrādījis 9% kritumu, kamēr "Tele2" tas bijis 6% apmērā.

Uzņēmuma vadība rosina 876 089 eiro zaudējumus segt no nākamo periodu peļņas.

Nākotnē "Bite" plāno veikt ieguldījumus 2G un 3G tīkla infrastruktūras attīstībā, bet par plāniem piedāvāt 4G datu pārraidi ziņu nav. Patlaban "Tele2" piedāvā 4G pārraidi planšetēm un modemiem un nākamgad sola pakalpojumā iekļaut arī viedtālruņus. LMT ceturtās paaudzes mobilo internetu piedāvā visām iespējamām ierīcēm jau kopš pagājušā gada.

Jau ziņots, ka "Bite" vadītājs Freds Renčaks uzskata, ka uzņēmums nav sasniedzis gaidītos apgrozījuma rādītājus, jo neesot piedāvāti slēpti tarifi jaunajiem klientiem, kas, viņaprāt, esot neētiski. Kopumā Renčaks ar sasniegto ir apmierināts, jo "Bite Latvijas" klientu daudzums pieaudzis par 2% - no 466 000 līdz 475 000.

SIA "Bite Latvija" dibināts 2005.gadā un pašlaik pieder Lietuvas kompānijai "BITE Lietuva UAB". Uzņēmuma valdē patlaban ir Kristīne Britāne, Renčaks, Ņikita Sergienko un Kristīne Paule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!