Foto: LETA

Ar svinīgu atklāšanas ceremoniju piektdien, 10.oktobrī, Ādažu novadā atklāta pirmā Baltijas valstīs ekoloģiskās bērnu pārtikas ražotne, portālu "Delfi" informē "Lat Eko Food" pārstāvji.

Uzņēmuma "Lat Eko Food" jaunā ražotne "Rūdolfs" ir pilnīgi no jauna uzbūvētā rūpnīca, kas pārstrādās Latvijā izaudzēto sertificētu bioloģisko dārzu ražu un nodrošināt Latvijas mazuļus ar pašmāju bioloģisko pārtiku.

"Latvijas bioloģisko augļu un dārzeņu audzētājiem tādejādi tiek atrisināts būtisks šķērslis iespējām realizēt savu ražu, nevis konkurēt zem cenas kā līdz šim, turklāt arī pārstrādē radītā pievienotā vērtība paliks Latvijā nevis ārvalstīs," norāda Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs Gustavs Norkārklis.

Uzņēmuma plānotais ražošanas apjoms būs ap 5 tonnām augstvērtīgas bērnu pārtikas dienā.

Paredzēts ka ap 80% saražoto gardo biezeņu tiks eksportēti uz dažādām pasaules valstīm. Jaunās ražotnes standarti atbilst visiem Eiropas Savienības augstākajām prasībām gan bērnu pārtikas, gan bioloģisku produktu ražošanā, kā arī jaunākajiem zinātnes sasniegumiem.

Uzņēmuma "Lat Eko Food" valdes priekšsēdētāja Egija Martinsone norāda, ka četros gados kopš pastāv uzņēmums izdevies izaugt no maza nišas produkta par lielu ražotni, kura jau šobrīd eksportē savus biezeņus uz Kuveitu, Koreju, Lielbritāniju, kurām tuvākajā laikā pievienosies daudzas citas valstis.

Ražotnē, kas tapusi ar ES struktūrfondu un Viļa Vītola seniora, Viļa Vītola juniora līdzfinansējumu – ieguldīti aptuveni 4 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!