Foto: LETA

Farmācijas kompānijas AS "Grindeks" valde pērn gūto peļņu plāno atstāt nesadalītu un izmantot uzņēmuma attīstībai ar mērķi palielināt "Grindeks" konkurētspēju, liecina uzņēmuma akcionāru sapulces lēmumprojekts, kas iesniegts "Nasdaq Riga".

"Grindeks" māteskompānijas peļņa pērn bija 9 986 053 eiro.

Uzņēmuma valde šādu lēmumprojektu ierosina, turpinot iespējamo investīciju projektu Krievijā izvērtēšanu un balstoties uz uzņēmuma 2014.gada darbības rezultātiem, kā arī ņemot vērā nestabilo ekonomisko situāciju un nacionālo valūtu kursa vērtības kritumu "Grindeks" pašreizējos galvenajos noieta tirgos.

Savukārt uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans iesniedzis lēmumprojektu, kas paredz katram akcionāram dividendēs izmaksāt 1,04 eiro uz akciju. Kopējā dividendēs izmaksājamā summa būtu 9 968 400 eiro.

Atlikušo peļņas daļu 17 653 eiro apmērā Lipmans ierosina atstāt nesadalītu.

"Grindeks" par pagājušā gada māteskompānijas peļņas izlietošanu lems šī gada 22.decembrī plānotajā akcionāru ārkārtas sapulcē.

Akciju sabiedrības "Grindeks" kopējais akciju un kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 9 585 000.

"Grindeks" sapulce notiks uzņēmuma telpās Krustpils ielā 53, Rīgā, plkst.11.

Kā vēstīts, koncerna "Grindeks" apgrozījums šī gada deviņos mēnešos bija 63,1 miljons eiro, kas ir par 17,3 miljoni eiro vai par 21,5% mazāk nekā deviņos mēnešos pērn, liecina deviņu mēnešu nerevidētie konsolidētie finanšu pārskati, kas iesniegti "Nasdaq Riga".

Savukārt koncerna peļņa šī gada deviņos mēnešos bija 3,7 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar deviņiem mēnešiem pērn, ir samazinājusies par četriem miljoniem eiro vai 52,4%. Tikmēr peļņas rentabilitāte bija 5,8%.

Šī gada deviņos mēnešos koncerna saražotā produkcija eksportēta uz 57 pasaules valstīm, kopumā par 59,7 miljoniem eiro, kas ir par 16,4 miljoniem eiro vai par 21,5% mazāk nekā deviņos mēnešos pērn.

Šī gada deviņos mēnešos apgrozījuma rādītāju salīdzinājumā ar iepriekšējā gada to pašu periodu ir ietekmējuši vairāki būtiski faktori - ģeopolitiskā situācija Krievijā un Ukrainā, kas veicinājusi nacionālo valūtu devalvāciju, kā arī vairumtirdzniecības noliktavu atlikumu optimizācija.

Savukārt 2013.gadā koncerns "Grindeks" apgrozīja 118,5 miljonus eiro, kas ir par 0,8 miljoniem eiro jeb par 1% vairāk nekā 2012.gadā, bet koncerna peļņa 2013.gadā bija 13,4 miljoni eiro.

"Grindeks" akcijas tiek kotētas "Nasdaq Riga" Oficiālajā sarakstā, uzņēmuma lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans ar 33,29% akciju, Anna Lipmane ar 16,69% akciju, "AB.LV Private Equity fund 2010", kam pieder 11,38% kompānijas akciju, "Skandinaviska Enskilda Banken" (nomināla turētājs) - 10,22%, ""Swedbank" AS "Clients Account" (nomināla turētājs) - 8,71%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!