Foto: LETA

Bijušā Jūrmalas domes deputāta Māra Dzenīša un viņa biznesa partneru uzņēmums dibinājis jaunu firmu, tajā ieguldot vairākus īpašumus Rīgā un Jūrmalā, liecina "Lursoft" datu bāzes informācija.

SIA "White Ventures" dibināta 19.decembrī un ar nepilnu 800 000 eiro pamatkapitālu ir viens no lielākajiem decembrī jaundibinātajiem uzņēmumiem.

"White Ventures" pamatkapitālā ieguldīti vairāki nekustamie īpašumi - vasarnīca un zemes gabals Jūrmalā, Ventas ielā 3, kura vērtība aplēsta 235 000 eiro apmērā, zemes gabals un katlu māja Rīgā, Baltajā ielā 1b, kas ir 19 400 eiro vērta, kā arī vairākas būves un zemes gabals šajā pašā adresē 17 800 eiro vērtībā. Tāpat "White Ventures" pamatkapitālā ieguldītas divas būves un zemes gabals Baltajā ielā 3c 261 000 eiro vērtībā.

Firmas vienīgā amatpersona ir Māris Dzenītis, bet vienīgais īpašnieks - SIA "Nemo mājas", liecina "Lursoft" datu bāzes informācija.

Šis uzņēmums savukārt vienādās daļās pieder Dzenītim, Kasparam Losam un Mārim Niedram. Visi trīs šogad minēti žurnāla "Kapitāls" veidotājā Latvijas 100 turīgāko cilvēku sarakstā.

Šiem uzņēmējiem kopā pieder arī metāla izstrādājumu ražotājs "KMM Metāls".

Šī gada jūlijā pēc Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes lēmuma Niedram piederošajām kapitāla daļām "Nemo mājas" un virknē citu uzņēmumu uzlikts arests.

Kā iepriekš ziņots, vasarā VID Finanšu policijas pārvalde Dzenīša dzīvesvietā veica kratīšanu. Uzņēmējs gan uzsvēra, ka viņam izmeklēšanā noteikts liecinieka statuss.

Tolaik VID informēja, ka kriminālprocesā, kur iesaistīts liels metālapstrādes uzņēmums, veiktas vairāk nekā 50 kratīšanas un ir tikuši aizturēti vairāk nekā desmit cilvēki. Savukārt Dzenītis publiskā paziņojumā medijiem nosodīja VID pausto informāciju par naudas atmazgātāju grupējumu, kas līdzekļus legalizējuši luksusa dzīvesveida nodrošināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!