Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas autopārvadātāji joprojām cieš no Krievijas sankcijām, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

"Bez šaubām, autopārvadājumi joprojām cieš no Krievijas ieviestajām sankcijām. Tie ir 10-15% autopārvadātāju, kuriem tirgus ir būtiski samazinājies ne tikai pārtikas produktu embargo dēļ, bet arī saistībā ar to, ka ir strauji saasinājusies konkurence reģionā, kritušās frakta cenas un ir ļoti grūti konkurēt ar lielajiem kaimiņvalstu – Lietuvas un Polijas – pārvadātājiem. Tā ir reāla problēma nozarē. Protams, ir jāmeklē jauni tirgi, jauni piedāvājumi, jādara viss, lai mēs nozarei palīdzētu, tai skaitā ar ieiešanu jaunos tirgos, finanšu instrumentiem, muitas procedūru vienkāršošanu, lai parādītu, ka Latvija tiešām ir tā valsts, kur ir vērsts transportēt, kur loģistikas ķēde darbojas nevainojami," klāstīja Matīss.

Vienlaikus viņš minēja, ka Satiksmes ministrija ir saņēmusi atbildi no Eiropas Komisijas saistībā ar plānoto atbrīvojumu kravas automašīnām no transportlīdzekļu ekspluatācijas nodokļa. "Atbilde no Eiropas bija visai neitrāla - tā nav ne atļaujoša, ne aizliedzoša. Šis likums ir izskatīšanā Saeimā, un esmu pārliecināts, ka to izdosies pieņemt vismaz uz laiku, kamēr ir šāda situācija. Mēs spēsim vismaz caur šī maksājuma atcelšanu palīdzēt autopārvadātājiem," sacīja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!