Foto: Satiksmes ministrija

Pirmdien Eiropas transporta tīkla (TEN-T) dienu 2015 ietvaros, Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Somijas transporta un infrastruktūras ministri, kā arī Eiropas Savienības (ES) transporta komisāre Violeta Bulca, parakstījuši deklarāciju, apliecinot gatavību kopīgi sekmēt ''Rail Baltica'' projekta īstenošanu, informēja Satiksmes ministrijā (SM).

"Šis ir svarīgs solis ceļā uz ''Rail Baltica'' projekta sekmīgu īstenošanu. Parakstot šo deklarāciju, visas iesaistītās puses, tostarp Somija un Polija, apliecina savu gatavību un vēlmi līdzdarboties projekta īstenošanā, apzinoties tā ģeopolitisko un ekonomisko pievienoto vērtību," paudis satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Deklarācijā ministri un komisāre uzvēruši ''Rail Baltica'' projekta stratēģisko nozīmi TEN-T pilnveidošanā, lai savienotu Baltijas valstis ar kaimiņvalstīm un pārējo Eiropu, kā arī veicinātu ES iedzīvotāju mobilitāti un sekmētu gan iekšzemes, gan pārrobežu preču plūsmu.

Uzsvērta arī nepieciešamība secīgi un savlaicīgi īstenot projekta izpēti un būvniecības darbus, lai nodrošinātu saskaņotu un efektīvu projekta īstenošanu.

''Rail Baltica'' deklarāciju parakstīja Matīss, Bulca, Igaunijas ekonomikas un infrastruktūras ministrs Kristens Mihals, Lietuvas transporta ministrs Rimants Sinkēvičs, Polijas infrastruktūras un attīstības ministre Marija Vašaka, kā arī Somijas transporta ministre Anne Bergere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!