Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kaņepju audzēšanai laika apstākļi Latvijā ir labvēlīgi, taču ražas apmēru varēs prognozēt ne agrāk kā augusta sākumā, sacīja Latvijas Industriālo kaņepju asociācijas (LIKA) valdes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis.

"Pēdējās divas nedēļas, kopš iestājies lietains un silts laiks, laika apstākļi ir labvēlīgi. Pirms tam, kad naktīs bija auksts, kaņepes neattīstījās, bet tagad tās diezgan labi saņemas," sacīja Vilnītis. Lai kaņepes attīstītos nepieciešams siltums - gaisa temperatūrai naktī jāpārsniedz vismaz 10 grādu - un mitrumam, pretējā gadījumā tās nestiepjas garumā.

Viņš arī norādīja, ka šā gada ražu varēs prognozēt ne agrāk kā augusta sākumā. Latvijā šogad ir iesēti mazāk nekā 200 hektāru kaņepju, kas ir iepriekšējā gada līmenī. "Mēs apzināti šobrīd neveicinām audzēšanu, jo ir ļoti ierobežotas pārstrādes iespējas," teica Vilnītis.

LIKA ir dibināta 2010.gadā. Asociācijas mērķis ir apvienot dabisko šķiedraugu un citu atjaunojamo izejvielu audzētājus, pārstrādātājus, ar nozari saistītos speciālistus, lai sekmētu dabisko šķiedru un citu atjaunojamo izejvielu audzēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!