Foto: LETA

Pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētāja Andra Lubāna kopējie ieņēmumi pērn bija 54,3 tūkstoši eiro, kas ir par 82,2% vairāk nekā 2013.gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija.

Tostarp visvairāk - 24,9 tūkstošus eiro - Lubāns saņēma darbā "Pasažieru vilcienā", bet 18,4 tūkstoši eiro bija viņa alga Satiksmes ministrijā. Tāpat Lubāna ieņēmumus pērn papildināja 10 tūkstošu eiro dāvinājums no mātes Anitas Lubānes, kā arī 946 eiro ienākumi no Autotransporta direkcijas.

Atbilstoši deklarācijai Lubāna parādsaistības pagājušā gada beigās bija 34,1 tūkstotis eiro, kas ir par 11,6% mazāk nekā gadu iepriekš. Viņa īpašumā 2014.gada nogalē bija zeme Aizkraukles pagastā un viņš bija līdzīpašnieks vēl vienam zemes gabalam Rīgā.

Viņam pagājušā gada beigās nebija skaidras vai bezskaidras naudas uzkrājumu, un viņa īpašumā, lietošanā vai valdījumā nebija arī neviena automašīna.

Lubāns par "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētāju kļuva pagājušā gada 15.jūlijā, liecina informācija datubāzē "Lursoft". Iepriekš viņš bija Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta direktors un ilggadējs Autotransporta direkcijas vadītājs.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas Dzelzceļš" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas Dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!