Foto: DELFI

Sabiedriskā transporta padome aicinājusi Satiksmes ministriju (SM) vērsties valdībā ar 11,625 miljonu eiro pieprasījumu, lai segtu pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" (PV) izdevumus par dzelzceļa infrastruktūras lietošanu sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai, liecina Autotransporta direkcijas publiskotā informācija.

Maksājumi par dzelzceļa publiskās infrastruktūras lietošanu citai SM kapitālsabiedrībai "Latvijas Dzelzceļš" veido vairāk nekā pusi no PV ikgadējām izmaksām. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem 2015.gadā no valsts budžeta programmas tiek atsevišķi izdalīts finansējums dzelzceļa infrastruktūras izmantošanas maksai, kur nesegtā daļa ir vairāk nekā 11 miljonu eiro apmērā.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss, komentējot Sabiedriskā transporta padomes aicinājumu, aģentūrai BNS norādīja, ka situācijā, kad valsts budžetā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem ir teju izsmelti, nebūtu lietderīgi vērsties valdībā ar šādu pieprasījumu. Tā vietā SM ir uzdots meklēt nepieciešamos līdzekļus ministrijas pašas programmās.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas Dzelzceļš" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas Dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!