Foto: LETA

o šī gada 1.jūnija tiks atklāts jauns maršruts Rīga-Dobele-Rīga, informē uzņēmumā AS "Pasažieru vilciens" (PV).

Uzņēmumā uzskata, ka regulāra ekspresreisa uz Dobeli atklāšana ir nozīmīgs solis PV maršrutu tīkla pilnveidošanā un starppilsētu satiksmes organizēšanas uzlabošanā.

Jaunais vilcienu maršruts piedāvāšot iespēju dobelniekiem, kuri strādā, mācās vai citu iemeslu dēļ regulāri apmeklē galvaspilsētu, ātri, bez satiksmes ierobežojumiem, kā arī izmaksu ziņā izdevīgi no rīta nokļūt Rīgā, Jelgavā un Olainē, kā arī vakarā atgriezties atpakaļ Dobelē. Jaunajā ekspresreisā būs pieejams bezmaksas bezvadu internets.

No rītiem jaunais ekspresvilciens no Dobeles uz Rīgu aties plkst.6.56 ar pienākšanas laiku Rīgas Centrālajā stacijā plkst.8.03. Savukārt vakarpusē jaunais vilciens aties no Rīgas Centrālās stacijas plkst.18.25 un pienāks Dobelē plkst.19.34. Braucot ar jauno ekspresvilcienu no Dobeles uz Rīgu, ceļā būs jāpavada viena stunda un septiņas minūtes. Pa ceļam ekspresis apstāsies tikai divās pieturās - Jelgavā plkst.7.23 un Olainē plkst.7.43.

Uzņēmumā atgādina, ka, braucot ar vilcienu, tiek ievērojami ietaupīts laiks, kas būtu jāpavada sastrēgumos, kā arī tiek ietaupīti naudas līdzekļi, kuri būtu jāvelta automašīnas stāvvietas apmaksai. Vienreizējā biļete posmam Dobele-Rīga maksās 2,85 eiro.

Iegādājoties abonementus, ir iespējams ietaupīt līdz 35% no vienreizējās biļešu cenas. Piemēram, piecu dienu abonements turp un atpakaļ maršrutam Dobele-Rīga maksās 21,38 eiro, savukārt mēneša darba dienu abonementa cena maršrutam Dobele-Rīga turp un atpakaļ būs 81.51 eiro.

Jaunā vilciena pasažieri biļetes varēs iegādāties pie konduktora, jo Dobeles stacijā nav pieejama kase. Iegādājoties biļetes vilcienā, pasažieriem ir jānorēķinās skaidrā naudā. Tie, kas pirmajā vilciena kursēšanas dienā - 1.jūnijā - vēlas saņemt abonementa biļeti pie konduktora, līdz 29.maija plkst.12 var pieteikties šim pakalpojumam pa e-pastu "bilete@pv.lv". E-pastā jānorāda vārds, uzvārds un kādu abonementa biļeti vēlaties iegādāties - piecu dienu vai mēneša darba dienu, virzienā turp vai turp un atpakaļ, kā arī maršrutu - Dobele-Rīga vai Dobele-Jelgava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!