Foto: DELFI

Gaļas pārstrādes uzņēmums "Kurzemes gaļsaimnieks" pērn strādāja ar 30,495 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 11,5% - līdz 314,6 tūkstošiem eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma pieaugumu pērn noteikusi būtiska sadarbības paplašināšana ar lokālajiem veikalu tīkliem, kā arī sortimenta paplašināšana. Tāpat apgrozījuma pieaugumu ietekmējusi ražošanas jaudu palielināšana, modernizējot ražošanas iekārtas.

Turpinot uzlabot mazumtirdzniecības veikalu tikla darbību, pērn "Kurzemes gaļsaimnieks" atvēra papildus gaļas un gaļas izstrādājumu tirdzniecības vietas Lielvārdē, Jēkabpilī, Ogrē, Rīgā, Daugavpilī un Preiļos. Izvērtējot ekonomiskos rādītājus, uzņēmums vairākas tirdzniecības vietas arī slēdza.

Tāpat kompānija pērn paplašināja mazumtirdzniecības veikalu Paplakā, tādējādi nodrošinot iespēju iegādāties arī svaigās gaļas produkciju, kas līdz šim nebija iespējama, ka arī iespēju piedāvāt plašāku pārējo preču sortimentu.

2014.gadā uzņēmums rekonstruēja kautuves un sadales ceha ēkas. Tāpat kompānija realizēja projektu "Kautuves rekonstrukcijas ll kārta", piesaistot Eiropas Savienības finanšu atbalsta līdzekļus. Vērā ņemami līdzekļi ieguldīti vairāku jaunu gaļas pārstrādes, kautuves tehnoloģisko līniju, kā arī iekārtu transportlīdzekļu loģistikas un tirdzniecības pārstāvju darbības nodrošināšanai iegādē.

2015.gadā kompānijas vadība paredz līdzšinējās produkcijas sortimenta, ražošanas apmēra un rentabilitātes pieaugumu, pateicoties kompānijas darbības attīstībai un iepriekšējos gados iemantotajai patērētāju uzticībai. "Kurzemes gaļsaimnieks" vadība arī norāda, ja patērētāju pirktspēja nemazināsies, kompānija šogad turpinās sekmīgi attīstīties.

2013.gadā "Kurzemes gaļsaimnieks" strādāja ar 28,564 miljonu eiro apgrozījumu un 355,6 tūkstošu eiro pelņu.

"Kurzemes gaļsaimnieks" ir dibināts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,988 miljoni eiro. Kompānija pieder četrām Latvijas privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!