Foto: Publicitātes foto

AS "Olainfarm" ir noslēgusi modernizāciju ražotnē, kurā tiek ražots pusprodukts aktīvai farmaceitiskai vielai centrālās nervu sistēmas darbību uzlabojošiem medikamentiem, portālu "Delfi" informēja AS "Olainfarm" valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Tajā ir notikusi vienkāršota renovācija, iegādātas un uzstādītas iekārtas, ar kurām būs iespējams divas reizes kāpināt fenibuta ražošanas apjomus. Projekta ietvaros ir uzsākta jaunas gatavo zāļu formas "Noofen 100" ražošana un projekts ir īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

"2012.gadā mēs paziņojām par plāniem turpmāko desmit gadu laikā ražošanas attīstībā investēt ap 50 miljoniem eiro. Fenibuta pusproduktu iecirkņa modernizācija ir viens no šādiem augstas pievienotās vērtības investīciju un attīstības projektiem. Pirms tā jau esam izveidojuši nitrofurānu zāļu ražošanas iecirkni, pašlaik strādājam pie mebikāra ražošanas iecirkņa modernizācijas, prettuberkulozes aktīvās farmaceitiskās vielas ražotnes izveides, iepakošanas procesa un gatavās produkcijas noliktavu modernizācijas un to paplašināšanas," piebilst Lapiņš.

"Olainfarm" orģinālprodukta "Noofen", kura aktīvā farmaceitiskā viela ir fenibuts, pārdošanas apjomi pēdējo piecu gadu laikā ir vairāk nekā divkāršojušies. Tas ir viens no AS "Olainfarm" pārdotākajiem produktiem.

Fenibuta pusproduktu iecirknis aizņem 965 kvadrātmetrus, tas ir izvietots "Olainfarm" 4. un 6.ražošanas korpusā. Tajā ir veikti remontdarbi, iegādātas un uzstādītas ražošanai nepieciešamās iekārtas, tostarp kvalitātes kontroles iekārtas un mūsdienīgi, īpaši efektīvi šķidruma hromotogrāfi ar jaunas konstrukcijas masas detektoriem. Tie ļauj ne tikai kontrolēt piemaisījumu saturu analizējamā paraugā, bet arī identificēt piemaisījumu molekulāro struktūru. Ražošana jaunajā iecirknī notiks atbilstoši "Labas ražošanas prakses" un ISO 14001 standartu prasībām.

Projekta kopējās izmaksas ir 1,9 miljoni eiro, no kuriem 0,2 miljoni eiro ir pieprasītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums. No kopējām projekta investīcijām 1 miljons tika ieguldīts remontdarbos, savukārt 0,9 miljoni eiro - ražošanas un kvalitātes kontroles iekārtās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!