Foto: LETA
Paplašinot darbību Skandināvijā, piena produktu ražotājs "Food Union" iegādājies Dānijas saldējuma ražošanas uzņēmumu "Premier Is", informē uzņēmumā.

Plašākas darījuma detaļas netiek atklātas.

Pievienojot "Premier Is" uzņēmumu grupai "Food Union", darījuma mērķis ir paplašināt "Food Union" darbību ne tikai Skandināvijas valstīs, bet arī Eiropā kopumā.

Līdz ar to "Food Union" uzņēmumu grupā ietilpst AS "Rīgas piena kombināts" un AS "Valmieras piens" Latvijā, "Premia" Igaunijā un "Premier Is" Dānijā.

Kā norāda "Food Union" dibinātājs un īpašnieks Andrejs Beshmeļņickis, uzņēmumu grupa saredz labu sinerģiju starp "Premier Is" un "Food Union" uzņēmumiem Baltijā.

"Tagad esam apņēmības pilni izmantot visas zināšanas saldējuma ražošanas un mārketinga jomā, lai sniegtu ieguldījumu turpmākajā "Premier Is" attīstībā Dānijā un ārpus tās robežām," atzīmē Beshmeļņickis.

Uzņēmums "Premier Is" dibināts 1927.gadā, un Dānijā tas ieņem vadošo pozīciju kā "premium" kvalitātes saldējuma produktu ražotājs. "Premier Is" izstrādā un ražo saldējuma produktus savā galvenajā mītnē Tistedā, Ziemeļjutlandē.

Uzņēmuma apgrozījums 2014./2015.gadā bija 41,8 miljoni eiro (312 miljoni Dānijas kronu), bet produkcija galvenokārt tika realizēta mazumtirdzniecības klientiem un lielam skaitam individuālo "Premier Is" pārstāvju Dānijā.

"Food Union" zīmols apvieno divus lielākos piena ražotājus Latvijā AS "Rīgas piena kombināts" un AS "Valmieras piens", kā arī lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - AS "Premia Foods".

Saskaņā ar provizorisko informāciju "Food Union" apgrozījums Baltijā 2014.gadā sasniedza 175 miljonus eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 800 darbinieku. Uzņēmuma ražotnes Latvijā iepērk pienu no 400 zemnieku saimniecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!